Success Story With Rose’s Knocked Knees

Ο Ρόουζ είχε ένα ατύχημα με 4 τροχούς στην έξοδό τους στις 4 Ιουλίου. Πήγε με τα μούτρα καθώς κύλησε το 4-τροχο της. Είχε πολλαπλά τραύματα που επηρέασαν τον αριστερό της ώμο, την πλάτη, τους γοφούς και τα πόδια. Τέσσερις και μισό μήνες αργότερα, έπεσε με το γόνατο.

Η Ρόουζ έλαβε δύο μασάζ με έναν ντόπιο θεραπευτή μασάζ που τη βοήθησε να ελευθερώσει τον ώμο της. Ο μασάζ δεν απευθύνθηκε στο κάτω μέρος του σώματός της. Όταν ήρθα στην πόλη η Ρόουζ με ρώτησε αν θα της έκανα ένα μασάζ. Δεν μου ζήτησε να δουλέψω ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός της.

Έβαλα τη Ρόουζ να φορέσει ένα σορτς και να περπατήσει στο χολ για μένα. παρατήρησα:

1. Τα πόδια της έστριψαν προς τα μέσα. Τα κάτω πόδια της δεν κάθονταν ίσια στην άρθρωση μεταξύ των αστραγάλων της, αλλά έπεφταν προς τα μέσα. Φορούσε παντόφλες από το εσωτερικό του σπιτιού της.

2. Ήταν γονατιστή. Οι μηροί και τα γόνατά της τρίβονταν μεταξύ τους. Το κάτω μισό των ποδιών της εκτείνονταν σε ένα αφύσικο σχήμα τρίποδα.

3. Έλεγξα τη λεκάνη της για να δω αν ήταν στη σωστή της θέση. Δεν ήταν. Είχε μια πρόσθια κλίση της λεκάνης.

4. Δούλευε να περπατήσει καθώς οι γοφοί της ήταν πολύ σφιγμένοι. Έμοιαζε να σέρνει τα πόδια της από άκρη σε άκρη καθώς έκανε κάθε βήμα.

Αργότερα με ενημέρωσε ότι τα χτυπημένα γόνατά της παρενέβαιναν στις ρουτίνες της γυμναστικής, στο περπάτημα, στο τρέξιμο και μερικές φορές όταν κοιμόταν.

Για να λύσω τα προβλήματά της χρησιμοποίησα μερικές διαφορετικές τεχνικές:

1. Δούλεψα μόνο στα πόδια της. Χρησιμοποίησα ελαφριές κινήσεις effleurage για να αδειάσω το λεμφικό υγρό στα πόδια της ξεκινώντας από το άνω πόδι και μετά το κάτω πόδι. Οι θέσεις απόρριψης της λέμφου βρίσκονται στο άνω και κάτω μέρος του κορμού, επομένως είναι σημαντικό να μετακινήσετε τη λέμφο προς τη θέση απόρριψης. Πάντα να μετακινείτε πρώτα τη λέμφο πιο κοντά στο σημείο απόρριψης για να δημιουργήσετε χώρο για πρόσθετη λεμφική ροή. Σε αυτήν την περίπτωση, μετακίνησα πρώτα λέμφο από το μηρό της, έτσι ώστε η λέμφος από το κάτω πόδι της να έχει πού να πάει όταν την άδειαζαν.

2. Έπειτα έκανα χειρισμό ιστού μεσαίου έως βαθύ στον Τετρακέφαλο, στο μπροστινό μέρος του μηρού της, ενώ ήταν ξαπλωμένη ανάσκελα. Μετά την έβαλα να κυλήσει στο πλάι της και δούλεψα το εσωτερικό του μηρού και τη γάμπα του ίδιου ποδιού με τις ίδιες μεγάλες βαθιές πινελιές. Της έκανα λυγισμό και τέντωσα τον αστράγαλό της ενώ χαλάρωσα και επιμήκυνα τα σφιχτά χαρτομάντιλα στο εσωτερικό του ποδιού της. Χρησιμοποίησα το tapotment που είναι ένα ελαφρύ χτύπημα με τις άκρες των δακτύλων μου και τα χέρια μου με κούπες για να χαλαρώσω περαιτέρω τους μύες των ποδιών.

3. Στη συνέχεια την έβαλα να ξαπλώσει στο στομάχι της και δούλεψα το πίσω μέρος του ποδιού της ξεκινώντας με λεμφική παροχέτευση με τον ίδιο τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω. Στη συνέχεια, έκανα ένα μεσαίο έως βαθύ εγκεφαλικό επεισόδιο ιστού και χειρισμό αυτών των μυών όπως έκανα με το υπόλοιπο πόδι.

4. Επανέλαβα όλη αυτή τη διαδικασία στο άλλο πόδι. Πέρασα 45 λεπτά σε κάθε πόδι.

5. Στη συνέχεια, την έβαλα να σηκωθεί και να περπατήσει για να παρατηρήσει τη δουλειά μας. Ήταν πολύ καλύτερη.

6. Μετά την έβαλα να ξαπλώσει ξανά ανάσκελα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα μια τεχνική κρανιοϊερής θεραπείας για να προσαρμόσω τη λεκάνη της. Κούνησα το ιερό της στο χέρι με τις άκρες των δακτύλων μου στην κορυφή της λεκάνης της. Τράβηξα τη λεκάνη της προς τα πόδια της ενώ με το άλλο χέρι έλκωσα κάθε πλευρά της λεκάνης της προς τα μέσα προς τη μέση του κορμού της. Κι εκείνη και εγώ νιώσαμε τη λεκάνη της να γλιστράει αργά στη θέση της. Το χαμόγελο στο πρόσωπό της μου είπε ότι ένιωθε την ανακούφιση. Αυτό κράτησε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Την έβαλα να σηκωθεί αργά και να περπατήσει ξανά. Ήταν ζαλισμένη και γελαστή καθώς τριγυρνούσε με την ίδια κινητικότητα που απολάμβανε πριν από λίγο καιρό. Τότε άρχισε να χοροπηδά πάνω κάτω με χαρά χτυπώντας τα χέρια της και με αγκαλιάζει. Έμεινε έκπληκτη με το πόσο γρήγορα καταφέραμε να ανακουφίσουμε τον πόνο στο γόνατό της και να αποκαταστήσουμε το εύρος κίνησης και την κινητικότητά της.

Το μασάζ τραυματισμών είναι το αγαπημένο μου. Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου προέρχεται από την αποκατάσταση της ποιότητας ζωής και τη βοήθεια του οργανισμού στη διαδικασία επούλωσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.