Birkenstock Vs Birki’s – Θα σηκωθεί το πραγματικό Birkenstock;

Ακόμη και μεταξύ εκείνων που απολαμβάνουν τα τσόκαρα και τα σανδάλια Birkenstock για χρόνια, υπάρχει σύγχυση σχετικά με τη διαφορά μεταξύ των εμπορικών σημάτων Birki’s και Birkenstock. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το “Birki” είναι απλώς μια συντομογραφία του “Birkenstock” και τα δύο ονόματα είναι εναλλάξιμα. Άλλοι φοβούνται ότι τα παπούτσια που πωλούνται με την επωνυμία Birkis είναι απλώς κορυφαία Birkenstocks κατώτερης ποιότητας που κατασκευάζονται από αδίστακτους κατασκευαστές.

Στην πραγματικότητα, η Birki’s και η Birkenstock είναι ξεχωριστές εταιρείες με κοινή καταγωγή, που μοιράζονται πάνω από 230 χρόνια ιστορίας στην κατασκευή υποδημάτων κορυφαίας ποιότητας. Η Birki’s δημιουργήθηκε το 1993 ως ξεχωριστή εταιρεία με επικεφαλής τον Alex Birkenstock, εξέχον μέλος της ιδρυτικής οικογένειας της Birkenstock. Το όραμά του για τη νέα εταιρεία ήταν να σχεδιάσει διασκεδαστικά, πολύχρωμα υποδήματα χρησιμοποιώντας τα διάσημα πατώματα, υλικά, σχέδια και εμπορικές ονομασίες της Birkenstock, αφήνοντας παράλληλα την πιο παραδοσιακή αθόρυβη χρωματική παλέτα και σχέδια του αρχικού Birkenstock στη μητρική εταιρεία.

Αυτό το μοντέλο έχει αποδειχθεί μια απίστευτη επιτυχία! Τα τσόκαρα και τα σανδάλια Birki’s και Birki-Kids πωλούνται πλέον σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτονται οι άνθρωποι όταν σκέφτονται τι κάνει τα παπούτσια Birkenstock ξεχωριστά είναι το διάσημο ανατομικά χυτό πάτο της εταιρείας από φελλό-λάτεξ. Χάρη σε μια συμφωνία αδειοδότησης μεταξύ των δύο εταιρειών, αυτό ακριβώς το ίδιο πέλμα χρησιμεύει ως βάση και για πολλά από τα παπούτσια της Birki, δίνοντας στα μοντέλα από φελλό-λάτεξ Birki το ίδιο επίπεδο άνεσης, υποστήριξης και υγείας με τα Birkenstocks στα οποία βασίζονται. .

Ένα άλλο βασικό συστατικό που μοιράζονται οι δύο εταιρείες είναι το υλικό Birko Flor της Birkenstock. Αυτό το τεχνητό ύφασμα που χρησιμοποιείται σε πολλά από τα πάνω μέρος του Birki είναι τόσο μαλακό και ανθεκτικό όσο το δέρμα, ενώ παραμένει εύκολο στο καθάρισμα και τη συντήρηση κατά τη διάρκεια της μεγάλης μέσης διάρκειας ζωής ενός παπουτσιού Birki. Επιτρέπει επίσης σε πολλά μοντέλα παπουτσιών Birki’s και Birki-Kids να είναι πιστοποιημένα vegan για όσους προτιμούν να μην χρησιμοποιούνται ζωικά προϊόντα στην κατασκευή των παπουτσιών τους.

Ακόμη και ορισμένα σχέδια παπουτσιών είναι τα ίδια μεταξύ των δύο εταιρειών, μέχρι το εμπορικό σήμα του μοντέλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως το τσόκαμα Maria, η μόνη διαφορά θα είναι ότι η έκδοση του Birki θα έχει πιο πολύχρωμο σχέδιο στο επάνω μέρος. ένα ροζ paisley ή λουλουδάτο μοτίβο, για παράδειγμα. Μερικά σανδάλια και τσόκαρα Birkis έχουν ακόμη και χαρακτήρες της Disney όπως ο Μίκυ Μάους, ο Τίνκερμπελ ή ο Γουίνι το Αρκουδάκι!

Η ποιότητα είναι κορυφαία προτεραιότητα και για τις δύο εταιρείες και η χρήση των ίδιων υλικών και εξαρτημάτων βοηθά να διασφαλιστεί ότι τα παπούτσια της Birki είναι της ίδιας ποιότητας με της Birkenstock. Αλλά ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η δέσμευση και των δύο εταιρειών να παράγουν τα παπούτσια τους μόνο στη Γερμανία, όπου μπορούν να ασκήσουν έλεγχο σε ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής από το πρωτότυπο έως την πλήρη παραγωγή. Αυτή η δέσμευση ξεχωρίζει την Birki’s από πολλούς από τους ανταγωνιστές της που έχουν μεταποιήσει στην ανατολική Ευρώπη ή την Ασία, συχνά εις βάρος του σταθερού ποιοτικού ελέγχου.

Οι έμπειροι καταναλωτές γνωρίζουν ότι φορούν 230 χρόνια ποιοτικής δεξιοτεχνίας Birkenstock κάθε φορά που γλιστρούν στα αγαπημένα τους τσόκαρα ή σανδάλια Birki. Γιατί να μην κάνετε την επόμενη αγορά παπουτσιών σας ένα ζευγάρι διασκεδαστικά πολύχρωμα Birki’s;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.