5 στάδια ανάπτυξης κουταβιού Silky Terrier

Προσθέτετε ένα Silky Terrier στη ζωή σας; Γνωρίζοντας για την ανάπτυξη του κουταβιού σας και για το τι να περιμένετε για τον πρώτο χρόνο της ζωής τους μπορεί να μειώσει τη μεγάλη απογοήτευση. Το πώς σκέφτεται και ενεργεί το κουτάβι Silky Terrier σας πιθανότατα θα σας κάνει να τρίξετε τα δόντια σας κατά καιρούς. Αλλά θα φέρει και ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Το να μεγαλώνεις ένα Silky Terrier τον πρώτο χρόνο είναι πραγματικά παρόμοιο με το να μεγαλώνεις ένα βρέφος μέχρι τον πρώτο του χρόνο. Μόνο που το κατοικίδιο θα τελειώσει ως έφηβος στο τέλος του έτους.

Όταν παίρνετε για πρώτη φορά ένα κουτάβι, τρώνε, παίζουν, πίνουν και αποβάλλουν. Ακριβώς όπως τα μωρά κλαίνε για να υποδείξουν τις ανάγκες τους, τα κουτάβια θα δαγκώσουν ή θα γίνουν σούπερ υπέρ για να σας ενημερώσουν ότι χρειάζονται κάτι επίσης. Αν είναι επείγον, θα το συνεχίσουν.

Είναι σημαντικό να μην θυμώσετε ή να μην πειθαρχήσετε στο νέο σας κουτάβι. Αυτό θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη τους σε εσάς και θα ταράξει επίσης τη σχέση σας. Τα Silky’s είναι ευαίσθητα μικρά τεριέ.

Πέντε στάδια ανάπτυξης κουταβιού που θα δείτε στο Silky Terrier σας είναι:

Βρεφική ηλικία — Εβδομάδες 8 έως 12

Σε αυτό το στάδιο είναι περίεργα, παιχνιδιάρικα και έχουν πολύ σύντομο εύρος προσοχής. Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό για ένα υγιές, δραστήριο κουτάβι. Ναι, το να μπαίνεις σε όλα και να μασάς είναι φυσιολογικό. Τους αρέσει να εξερευνούν το περιβάλλον τους — γι’ αυτό φροντίστε να μαζεύετε τις παντόφλες σας και να μην αφήνετε φαγητό στο τραπέζι. Δεν θα είναι εκεί όταν επιστρέψετε.

Ξεκινήστε να προεκπαιδεύετε το κουτάβι σας και σε αυτό το στάδιο, αλλά μην το αφήσετε να θυμάται τα πάντα.

Terrible Two’s — Εβδομάδες 12 έως 16

Σωστά. Θα το περάσετε με το κουτάβι σας, παρόλο που μπορεί να το έχετε ήδη βιώσει με τα παιδιά σας!

Αλλά το κουτάβι σας αρχίζει επίσης να μεγαλώνει στην προσωπικότητά του. Να είσαι πιο δραστήριος και πιο τολμηρός από πριν.

Σε αυτή τη φάση έχουν έναν πλήρως ανεπτυγμένο εγκέφαλο, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε την προπόνηση.

Έφηβοι — Μήνες 4 έως 6

Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης του κουταβιού μπορεί να παρατηρήσετε ότι θέλουν να αποφύγουν ανθρώπους, μέρη ή καταστάσεις. Παρουσιάστε τους σιγά σιγά στη νέα κατάσταση και αφήστε τους να αφιερώσουν το χρόνο τους για να εξοικειωθούν με τα πράγματα.

Εφηβεία — Μήνες 6 έως 9

Μόνο μια λέξη εδώ… ορμόνες. Το κουτάβι σας περνάει πολλά αυτή τη στιγμή. Απλώς να θυμάστε ότι όταν φαίνεται να κάνουν κάτι που δεν πρέπει να κάνουν. Επιπλέον, πιθανότατα θα έχουν μια συνολική στάση. Ακούγεται οικείο?

Έφηβος — Μήνες 9 έως 12

Αρχίζουν να ηρεμούν και να ενεργούν σαν νεαροί ώριμοι ενήλικες. Αν και μερικές φορές πρέπει απλώς να πιέσουν λίγο τους κανόνες, αλλά όχι πολύ μακριά. Θα παρατηρήσετε ότι δεν ενοχλούν τον εαυτό τους όταν φτάνουν οι επισκέπτες και έρχονται όταν τους καλείτε.

Το να ζεις με το Silky Terrier σου είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που θα ζήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.