Χρήσιμες πληροφορίες για τα μυκητιακά νύχια

Το να έχετε μύκητες στα νύχια των ποδιών σας δεν είναι τόσο απλό πρόβλημα. Μπορεί να οδηγήσει σε γέλιο στους άλλους. Αυτό είναι που εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να φορούν παντόφλες και σανδάλια που δείχνουν τα νύχια των ποδιών τους. Μπορεί ακόμη και να πυροδοτήσει την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου με τη σωματική του υγεία. Πριν καταλάβουμε για αυτή τη μυκητιασική λοίμωξη, πρέπει να γνωρίζουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τα μυκητιακά νύχια των ποδιών. Αυτό θα μας καθοδηγήσει σχετικά με τα αίτια, τις θεραπείες και τις θεραπείες της δερματικής νόσου.

Παρακάτω είναι οι χρήσιμες πληροφορίες για τα νύχια των ποδιών από μύκητες που πρέπει να γνωρίζουμε:

1. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο επιρρεπείς σε μυκητιάσεις. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη σοβαρότητα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο μη φυσιολογικό επίπεδο του pH στο δέρμα, στη διαταραχή των νυχιών, στην κακή υγιεινή ή στην ανοσία ενός ατόμου.

2. Ο μύκητας είναι μια λοίμωξη που εμφανίζεται συχνότερα στα νύχια στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Στην πραγματικότητα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει σε υγρές και σκοτεινές περιοχές. Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί στα δάχτυλα των ποδιών και όχι στα δάκτυλα, επειδή τα νύχια των ποδιών καλύπτονται πάντα με κάλτσες και παπούτσια. Όταν είναι μέσα, υγραίνεται λόγω του ιδρώτα του ποδιού.

3. Τα μυκητιακά νύχια των ποδιών προκαλούν συνήθως αποχρωματισμό στην πληγείσα περιοχή. Τα νύχια γίνονται κιτρινωπά έως καφέ ανάλογα με τη σοβαρότητα. Αργότερα θα γίνει εύθραυστο και θα χυθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Οι άκρες των νυχιών των ποδιών θα καταλήξουν να θρυμματίζονται, κάτι που μπορεί να είναι επώδυνο και ντροπιαστικό ταυτόχρονα.

4. Μπορούμε να αποφύγουμε τον μύκητα των νυχιών των ποδιών φορώντας κάλτσες από φυσικό βαμβάκι. Αυτά είναι καλά για την απορρόφηση του ιδρώτα από τα πόδια. Αυτό θα κρατήσει τα πόδια μας στεγνά ακόμα και μετά από πολλές ώρες που φοράμε κάλτσες μέσα στα παπούτσια μας.

5. Εάν έχετε ήδη μύκητα στα νύχια των ποδιών σας, χρησιμοποιήστε μόνο μια φορά την πετσέτα για να την στεγνώσετε. Πλύνετε την πετσέτα αμέσως αφού τη χρησιμοποιήσετε για να σκουπίσετε το πλυμένο πόδι, έτσι ώστε τα βακτήρια να μην εξαπλωθούν.

6. Τα παπούτσια που αναπνέουν είναι ό,τι καλύτερο για να αποφύγετε μολύνσεις από μύκητες στα δάχτυλα των ποδιών. Μπορείτε να φοράτε κλειστά παπούτσια για τη δουλειά, αλλά φροντίστε να φοράτε παντόφλες ή ανοιχτά παπούτσια στο σπίτι. Αυτό θα στεγνώσει κάθε ιδρώτα που έχει κολλήσει ανάμεσα στα νύχια των ποδιών.

7. Μόλις θεραπεύσετε τα μολυσμένα νύχια των ποδιών σας, αποφύγετε να φοράτε βερνίκι νυχιών. Κάποιο βερνίκι νυχιών στην πραγματικότητα προκαλεί μύκητες στους περισσότερους ανθρώπους.

8. Η αποφυγή των τροφών με ζάχαρη θα βοηθήσει στην επούλωση και θα αποτρέψει την επανεμφάνιση του μύκητα. Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη στο φαγητό θα επαναφέρει μόνο τη μόλυνση.

9. Όσο ο μύκητας των νυχιών είναι ακόμα εκεί, προσπαθήστε να κόψετε τα νύχια σας μέχρι να φύγει όλη η πληγείσα περιοχή. Κόψτε το τακτικά μέχρι εκεί που μπορείτε ακόμα να ανεχτείτε τον πόνο. Τα νύχια πρέπει να αφαιρεθούν για να αφαιρεθεί όλη η μόλυνση.

Αυτές οι χρήσιμες πληροφορίες για τα μυκητιακά νύχια των ποδιών θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της νόσου. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε πάντα τα πόδια σας και μην αφήνετε να συσσωρευτεί ιδρώτας στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.