Τα πλεονεκτήματα των παπουτσιών τζαζ

Τα παπούτσια τζαζ είναι το είδος των παπουτσιών που φοριούνται ενώ χορεύουμε Τζαζ. Αν αναρωτιέστε γιατί χρειάζεται ξεχωριστός τύπος παπουτσιών για χορό, η απάντηση είναι απλή. Για οποιοδήποτε είδος δραστηριότητας χρειάζεστε εξοπλισμό που σας επιτρέπει να το κάνετε καλύτερα. Για παράδειγμα, για κολύμπι χρειάζεσαι μαγιό που σου επιτρέπουν να κολυμπάς καλύτερα από τα συνηθισμένα ρούχα (υποτιμώ, αλλά καταλαβαίνεις την ιδέα). Παρομοίως, απαιτούνται παπούτσια χορού για να έχουν τα πόδια σας καλύτερα ενώ χορεύετε. Τα κανονικά παπούτσια δρόμου δεν παρέχουν την ευελιξία ή την άνεση που προσφέρουν τα παπούτσια χορού. Και μεταξύ των παπουτσιών χορού, τα παπούτσια τζαζ είναι ίσως τα καλύτερα όσον αφορά την ευελιξία και την άνεση.

Τα παπούτσια τζαζ δεν είναι φυσικά το μόνο διαθέσιμο είδος. Έχετε παντόφλες μπαλέτου, παπούτσια πουέντ, παπούτσια βρύσης και αθλητικά παπούτσια χορού. Παπούτσια μπαλέτου (παντόφλες και πουέντ) και παπούτσια βρύσης είναι ειδικά κατασκευασμένα για αυτές τις φόρμες χορού. Το μπαλέτο, ειδικά τα παπούτσια πουέντ, διευκολύνουν τους χορευτές μπαλέτου να πάνε en pointe που ανεβαίνει στα δάχτυλα των ποδιών τους. Έχουν επίσης πολύ μικρό βάρος που διευκολύνει την εκτέλεση πολλών από τα περίπλοκα βήματα μπαλέτου. Τα παπούτσια βρύσης έχουν ειδικές πλάκες που προσαρμόζονται σε αυτά που προσθέτουν στους ήχους που παράγονται κατά τον χορό (ο χορός αφορά τόσο τους ήχους όσο και τις κινήσεις). Τα παπούτσια βρύσης είναι πάντα ψηλοτάκουνα.

Τα αθλητικά παπούτσια χορού χρησιμοποιούνται για μοντέρνο χορό και έχουν πολύ άκαμπτα επάνω μέρη που τα κάνουν καλά για πολλά μοντέρνα στυλ χορού, όπως οι χοροί του δρόμου. Συνήθως έχουν σπαστά πέλματα. Τα παπούτσια τζαζ, γενικά κατασκευασμένα από εύκαμπτο δέρμα ή από καμβά (και ως εκ τούτου έχουν πιο άνετο επάνω μέρος), παρέχουν περισσότερη άνεση και ευελιξία σε σύγκριση με αθλητικά παπούτσια χορού και χρησιμοποιούνται κυρίως όταν χορεύετε τζαζ, χιπ χοπ και άλλες σύγχρονες μορφές χορού που απαιτούν αξιοπρεπή ποσότητα ευελιξίας, ταχύτητας και υποστήριξης. Επίσης, αυτά τα παπούτσια είναι ολισθηρά και σας βοηθούν να γλιστρήσετε εύκολα στις πίστες.

Τα παπούτσια τζαζ έχουν δερμάτινες σόλες που θα μπορούσαν να είναι είτε γεμάτες είτε σπαστές (ορισμένα χρησιμοποιούν καουτσούκ). Τα παπούτσια με χωριστή σόλα παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία. Τα παραδοσιακά παπούτσια αυτού του τύπου έρχονται με κορδόνια αν και αυτές τις μέρες έχετε επίσης την ποικιλία. Είναι είτε καστανά είτε μαύρα, μερικές φορές στολισμένα με σχέδια για τους σκοπούς του χορού. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι παπουτσιών τζαζ χορού. Έχετε μπότες τζαζ, σανδάλια τζαζ, τζαζ αθλητικά παπούτσια και ούτω καθεξής. Μερικά από αυτά έρχονται με σουέτ μπαλώματα που παρέχουν επιπλέον ευελιξία. Άλλα έρχονται με ένθετο νεοπρενίου που βοηθά την καμάρα. Ωστόσο, άλλα έρχονται με αεριζόμενα τόξα που παρέχουν καλύτερη αναπνοή. Συνολικά, τα παπούτσια Jazz προσφέρουν μεγάλη ποικιλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.