Σακίδιο πλάτης για νήπια – Δώστε σε ένα νήπιο αίσθημα ευθύνης

Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, τα τελευταία χρόνια είχαν πολλές πρωτιές…πρώτο λόγο, πρώτο κούρεμα, πρώτο ντύσιμο, πρώτα παπούτσια, πρώτο βήμα, πρώτο κακάο μόνοι τους (καλά ίσως δουλεύουμε ακόμα σε αυτό) πρώτα δόντι…τώρα είναι καιρός οι γονείς να δουν το μικρό τους να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή, όταν το παιδί τους αποκτήσει το πρώτο σακίδιο πλάτης. Ξέρω ότι είναι ένα τεράστιο βήμα (για τους γονείς που απλά δεν θέλουν να το αφήσουν τόσο σύντομα). Όμως, είναι μέρος της διαδικασίας και όσο περισσότερη υπευθυνότητα διδάσκουμε όταν είναι νέοι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν όταν είναι μεγαλύτερα.

Αν θέλουμε να διδάξουμε την ελευθερία και την ευθύνη, εδώ είναι μερικά κόλπα του κλάδου για να βεβαιωθούμε ότι το μικρό παιδί γνωρίζει την ευθύνη του.

1. Αφήστε τους να διαλέξουν μόνοι τους

Αυτό δίνει στο παιδί την ανεξαρτησία της επιλογής για να το βοηθήσει να καταλάβει ότι είναι ικανό να παίρνει αποφάσεις στη ζωή του…αυτό μπορεί να είναι ένα ανεκτίμητο μάθημα αργότερα στη ζωή του!

2. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν τις ευθύνες του να έχουν το δικό τους σακίδιο πλάτης.

Εξηγήστε τους ότι πρέπει να προσέχουν και να σέβονται το σακίδιό τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να μεταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα και θα πρέπει να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι περιέχει και πού βρίσκεται. Αυτό μπορεί να είναι διασκεδαστικό και για τους γονείς. Πρέπει να φροντίσουμε να φέρουν σημαντικά πράγματα στο πακέτο τους…όπως βιβλία ζωγραφικής, παιχνίδια, κούκλες. Ίσως αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγη ευθύνη, μπορούμε να τους προσθέσουμε πράγματα όπως ένα μπουκάλι νερό και ένα σάντουιτς PBJ. Και, για κάποια γονική ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας μέσα στο σακίδιο για κάθε ενδεχόμενο.

3. Το πιο σημαντικό….Ασφάλεια

Θα θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι το σακίδιο του παιδιού σας είναι ασφαλές. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αιχμηρά αντικείμενα στο σακίδιο που μπορεί να βλάψουν ένα παιδί. Φροντίστε να κοιτάξετε το σακίδιο πλάτης του παιδιού σας μερικές φορές αναζητώντας τυχόν λουριά που φαίνονται παράταιρα. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι ένα σακίδιο με ιμάντες που χρησιμεύουν ως συσκευές πνιγμού. Εκτός από αυτό, βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες είναι γεμισμένοι και το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα.

Οι αγορές για ένα σακίδιο πλάτης είναι σχετικά εύκολο με το διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Υπάρχουν τόσα πολλά εκεί έξω που το να βρουν αυτό που τους αρέσει δεν θα πρέπει να είναι και τόσο μεγάλη πρόκληση. Αλλά το να πάρουν μια απόφαση μπορεί. Αυτές τις μέρες η ποικιλία εκεί έξω για την επιλογή του πρώτου μας σακιδίου πλάτης είναι σχεδόν απεριόριστη. Οι επιλογές μας ποικίλλουν από, Sesame Street, Elmo, Dora, ροκ σταρ, Little Mermaid, Tinkerbell μέχρι ρομπότ, διαστημικούς άνδρες, Scooby Doo, φορτηγά, πάπιες και πουά. Υπάρχουν ακόμη και κάποιες εξαιρετικές πληροφορίες εκεί έξω για το πώς να φτιάξετε το δικό σας σακίδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.