Πώς πρέπει να ταιριάζουν τα τσόκαρα, αλήθεια;

Με τη δημοτικότητα των σύγχρονων τσόκαρα όπως τα Dansko, Sanita, Keen, El Naturalista, Merrell, Earth κ.λπ., τα τσόκαρα είναι πολύ πιο εξελιγμένα από τα αρχικά ξύλινα αντίστοιχά τους.

Ο επαναστατικός πάτος από πολυουρεθάνη, εκτός από την ξύλινη έκδοση, είναι αποδεκτός από την Αμερικανική Ποδιατρική Ιατρική Ένωση και έχει ανακουφίσει αν όχι αναιρέσει τον πόνο και την ενόχληση του σώματος από τους πιστούς οπαδούς του. Όλοι, από νοσοκόμες και γιατρούς μέχρι σεφ και αεροσυνοδούς τραγουδούν τα εγκώμια της σόλας από πολυουρεθάνη που ωθεί το πόδι προς τα εμπρός για εύκολο βάδισμα και μειώνει το άγχος στην μπάλα του ποδιού.

Αφού αποφάσισα να συμμετάσχω και να μάθω περί τίνος πρόκειται για όλη τη φασαρία, έμαθα δύο πράγματα για τη σωστή εφαρμογή και αίσθηση ενός τσόκαρα. Και, προς έκπληξή μου, τα τσόκαρα ήταν πιο άνετα από τις παντόφλες και τις σαγιονάρες που είχα πάντα. Μάλιστα, έχω ανταλλάξει τις αφράτες ροζ παντόφλες μου με ένα ζευγάρι επαγγελματικά κλειστά τσόκαρα Sanita!

Ακολουθεί μια περίληψη των όσων έμαθα μετά τη λήψη του clog 101:

Τσόκαρα με ανοιχτή πλάτη

Η φτέρνα σας πρέπει να βρίσκεται στο πίσω μέρος του τσόκαρα (ίσως και λίγο πάνω). Με αυτόν τον τρόπο, έχετε την πιο ασφαλή εφαρμογή και μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα το φράξιμο σας.

Τσόκαρα με κλειστή πλάτη

Αυτά τα κομψά τσόκαρα προσφέρουν προστασία για το πίσω μέρος του ποδιού σας και προστατεύουν από το να γλιστρήσει. Ωστόσο, αυτά είναι τσόκαρα (όχι παπούτσια!) και θα έρθουν ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο πόδι σας. Αντίστοιχα, χρειάζεστε αρκετό χώρο πίσω από τη φτέρνα σας για να κινηθείτε ελεύθερα. (Αν τρίψετε στην πλάτη, θα έχετε φουσκάλες!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.