Πώς να κάνετε επισκευή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι

Τα προβλήματα ηλεκτρισμού στο σπίτι μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητικά και μπορεί να είναι απογοητευτικά όταν εμφανίζονται τα μεσάνυχτα, ειδικά τα καλοκαίρια. Ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να μην είναι διαθέσιμος όλες τις ώρες. Έτσι, μια βασική γνώση σχετικά με την καλωδίωση των κατοικιών και τα κοινά προβλήματα ηλεκτρισμού μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον όλεθρο. Μια βασική κατανόηση είναι το μόνο που χρειάζεστε. Ωστόσο, αποφύγετε να λύσετε αυτά τα ζητήματα εάν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο γιατί όσες γνώσεις και αν έχετε, η εμπειρία μπορεί να σας βάλει σε ελλιπή βάση.

Κατανόηση της οικιακής καλωδίωσης

Κυρίως το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι παρέχεται με δύο θερμά καλώδια και ένα ουδέτερο που εισέρχεται σε αυτά, το οποίο σας παρέχει τάση 240/120 βολτ. Ωστόσο, η βασική τάση είναι ελαφρώς μικρότερη που είναι περίπου 230/110 βολτ. Αυτό το τροφοδοτικό ονομάζεται μονοφασική ισχύς.

Ίσως γνωρίζετε το εναλλασσόμενο ρεύμα που διδάσκεται στη φυσική. Έτσι, η δύναμη που έρχεται στο σπίτι σας είναι πράγματι εναλλασσόμενη. Στην κοινή γλώσσα, το εναλλασσόμενο ρεύμα επιτρέπει τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις. Ως εκ τούτου, είναι εφικτό για το τμήμα ηλεκτρικής ενέργειας να σας παρέχει ηλεκτρική ενέργεια.

Τώρα ερχόμαστε ξανά στα συστήματα καλωδίωσης, αν παρατηρήσετε μόνο ένα ζεστό καλώδιο μαζί με το ουδέτερο, τότε μπορεί να έχετε ισχύ μόνο 115 βολτ. Όλα εξαρτώνται από το σύστημα καλωδίωσης. Αυτός ο τύπος καλωδίωσης, ωστόσο, εμφανίζεται κυρίως σε ηλεκτρικές συσκευές. Ελάχιστες εξαιρέσεις όπως οι δεξαμενές στεγνωτηρίου ή ζεστού νερού χρησιμοποιούν τόσο ζεστά όσο και ουδέτερα καλώδια που χρησιμοποιούν τάση έως 230 βολτ.

Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ασχοληθείτε με αυτά

Γνωρίζω ότι αυτό είναι πολύ συναρπαστικό, αλλά μην σκίσετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας για να δείτε την καλωδίωση ή την παροχή ρεύματος της κατοικίας σας, γιατί μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Να θυμάστε πάντα να απενεργοποιείτε το κύκλωμα πριν τις εργαστείτε ακόμα και αν η τροφοδοσία είναι κλειστή. Έχετε μαζί σας τον ελεγκτή τάσης επαφής. Κοιτάξτε προσεκτικά τις καλωδιώσεις, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν περισσότερα από ένα κυκλώματα σε ένα μόνο κουτί. Βρείτε αυτό που απενεργοποιήσατε. Το σύστημα καλωδίωσης είναι πολύπλοκο, γι’ αυτό μην βιαστείτε και ελέγξτε ξανά τον εαυτό σας.

Η εργασία με ηλεκτρισμό είναι επικίνδυνη από οποιαδήποτε εργασία και έχει δυσμενή αποτελέσματα. Φορέστε λοιπόν εργαλεία ασφαλείας. Εάν δεν έχετε, φορέστε απλώς λαστιχένιες παντόφλες. Θα σας προστατεύσουν από ηλεκτροπληξία.

Δεύτερον, κάθε σπίτι είναι εφοδιασμένο με έναν “κύριο πίνακα σέρβις” που περιέχει διακόπτες κυκλώματος ή ασφάλειες για τη διατήρηση της ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι σας. Κάθε φορά που διακόπτεται η παροχή ρεύματος, ελέγξτε τον πίνακα σέρβις γιατί σε περίπτωση που μπορεί να αποσυνδεθεί.

Με αυτή την επιφανειακή γνώση θα μπορέσετε να διορθώσετε μικροπροβλήματα. Μην ρισκάρετε να λύσετε τα μεγάλα ζητήματα καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.