Πώς να διατηρήσετε το μπουλντόγκ σας ασφαλές και υγιές

Βεβαιωθείτε ότι δίνετε στον σκύλο σας μόνο κατάλληλες λιχουδιές και παιχνίδια. Τα μασήματα από ακατέργαστο δέρμα είναι ιδιαίτερα επιβλαβή γιατί μπορεί να θρυμματιστούν και να προκαλέσουν πνιγμό ή προβλήματα στο στομάχι. Να θυμάστε ότι το κουτάβι σας δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα στο παλιό παπούτσι που του δώσατε να μασήσει και τα σανδάλια Prada των οκτακοσίων δολαρίων! Οι κάλτσες είναι επίσης κακές. Τα κουτάβια που καταπίνουν κάλτσες μπορεί να βιώσουν ακραία κοιλιακή δυσφορία! Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας μια λίστα με τα κατάλληλα παιχνίδια και κρατήστε τα εκεί όπου το κουτάβι σας μπορεί να παίξει μαζί τους. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, είναι καλύτερο να αγοράζετε παιχνίδια από το κατάστημα κατοικίδιων ζώων αντί να κάνετε τα δικά σας.

Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας μια λίστα με φυτά που είναι τοξικά για τα κατοικίδια. Μερικά κοινά φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι θανατηφόρα για τον σκύλο σας. Μερικά από αυτά είναι: Ροδόδεντρα, Ιαπωνικά Yews και Lily of the Valley. Λάβετε υπόψη, επίσης, ότι τα κουκούτσια από φρούτα μπορεί επίσης να είναι τοξικά, ειδικά τα κουκούτσια από κεράσι και ροδάκινο. Δεν είναι καλό για τα φυτά ή τα κατοικίδια ζώα σας εάν τα ζώα σας μασούν το πράσινο σας. Κρατήστε όλα τα φυτά μακριά από το νέο σας κουτάβι. Δείτε μια συγκεντρωμένη λίστα με δηλητηριώδη φυτά στην ενότητα πόρων ασφαλείας του ιστότοπου Bulldog Smarts.

Βεβαιωθείτε ότι τα αποτσίγαρα, οι σκάλες και οι πισίνες είναι μακριά από το κουτάβι σας. Τα αποτσίγαρα μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα σκυλιά. Εάν καπνίζετε, φροντίστε να αδειάζετε τα τασάκια σας όσο πιο συχνά γίνεται και να τα κρατάτε μακριά από το κουτάβι σας. Εάν καπνίζετε στην περιοχή άσκησης του κουταβιού σας, φροντίστε να κρατάτε τους γλουτούς σας σηκωμένους. Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες του κελαριού και τα παράθυρα του επάνω ορόφου είναι κλειστά. Τα κουτάβια είναι εξίσου ικανά να πέφτουν κάτω με τα μικρά παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παιδικές πύλες για να αποτρέψετε πτώσεις στις σκάλες, ακόμη και για να προστατέψετε τα παράθυρα. Οι πισίνες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα μικρά κουτάβια. Δεν έχουν την αντοχή ή την εκπαίδευση να κολυμπήσουν για πολύ καιρό και μπορούν εύκολα να πνιγούν. Εάν έχετε πισίνα, είτε περιφράξτε την είτε μην αφήνετε ποτέ το κουτάβι σας από τα μάτια σας όταν είναι κοντά της.

Το κουτάβι σας θα πρέπει να φορά το κατάλληλο κολάρο υπό επίβλεψη. Τα κολάρα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα. Ενώ τα περιλαίμια έχουν το πλεονέκτημα ότι επιτρέπουν στον σκύλο σας να φορά ετικέτες, μπορούν εύκολα να πιαστούν σχεδόν σε οτιδήποτε. Η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι διπλή. Βεβαιωθείτε ότι επιβλέπετε το σκυλί σας όποτε φοράει το κολάρο του. Εάν πρέπει να αφήσετε τον σκύλο σας χωρίς επίβλεψη (ειδικά ως κουτάβι), είτε βγάλτε το κολάρο ή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τρόπος να τον πιάσει σε οτιδήποτε στον χώρο παιχνιδιού του. Αν αφήνετε το κολάρο του σκύλου σας ανοιχτό τις περισσότερες φορές, δεν είναι κακή ιδέα να σκεφτείτε την εμφύτευση μικροτσίπ. Με ελάχιστη χρέωση, μπορείτε να εμφυτεύσετε ένα τσιπ στο λαιμό του σκύλου σας που περιέχει όλες τις ζωτικές πληροφορίες για το ζώο σας. Δεν φαίνεται να βλάπτει τα σκυλιά και είναι χρήσιμο. Κάθε Humane Society στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι περισσότεροι κτηνίατροι έχουν σαρωτές που μπορούν να διαβάσουν το τσιπ.

Ένα αυτοκόλλητο εντοπισμού κατοικίδιων στο παράθυρο του σπιτιού σας θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του σκύλου σας. Σε περίπτωση πυρκαγιάς όταν δεν είστε στο σπίτι, τοποθετήστε ένα αυτοκόλλητο εντοπισμού κατοικίδιων στο παράθυρό σας. Αυτά τα αυτοκόλλητα είναι διαθέσιμα στα περισσότερα πυροσβεστικά τμήματα και ενημερώνουν τους πυροσβέστες ότι το κατοικίδιό σας μπορεί να βρίσκεται στο σπίτι σας. Στο τέλος αυτού του βιβλίου έχω συντάξει έναν κατάλογο πόρων πρώτων βοηθειών και επείγουσας φροντίδας.

Το να προσέχετε συνεχώς το κουτάβι σας είναι το καλύτερο μυστικό για να προστατεύσετε το σπίτι σας από τα κουτάβια. Δεν υπάρχει τρόπος να φτιάξετε μια ολοκληρωμένη λίστα με όλα όσα μπορεί να μπει ένα ζώο χωρίς επίβλεψη! Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική και βάλτε τα αντικείμενα για τα οποία δεν είστε σίγουροι. «Αν δεν ξέρεις, στοίβαξε».

Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με το κουτάβι σας, τόσο πιο ασφαλές θα είναι. Το να περάσετε χρόνο με το κουτάβι σας σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ισχυρό δεσμό μαζί του κατά τη διάρκεια των μηνών που διαμορφώνεται. Το να γνωρίζετε το κουτάβι σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το βοηθήσετε να διατηρείται υγιές και ο καλύτερος τρόπος για να το κρατήσετε ευτυχισμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.