Πυρετός Φεβρουαρίου

Καλώς ήρθατε στα κορυφαία 5 έργα οργάνωσης για τον Φεβρουάριο. Από την 1η του μήνα απομένουν μόνο 48 μέρες μέχρι την Άνοιξη!!! Έχω ήδη ανοιξιάτικο πυρετό. Γνωρίζατε ότι μια έρευνα του 2013 έδειξε ότι πάνω από το 72% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ ασχολούνται με κάποιο είδος ανοιξιάτικου καθαρισμού; Η τάση φαίνεται να αυξάνεται σταδιακά κάθε χρόνο. Βλέπετε, δεν είστε μόνοι.

Αν είστε σαν εμένα, θα μυριστείτε να πιάσετε τα χέρια σας στη βρωμιά και να αρχίσετε να μεγαλώνετε αυτά τα πολύτιμα σπορόφυτα λουλουδιών, φρούτων ή/και λαχανικών ή ίσως η βρωμιά σας μοιάζει με ένα άλμα στον καθαρισμό του γκαράζ ή της σοφίτας ή ίσως είστε έτοιμοι για να φτιάξετε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας για όλες τις συναρπαστικές δυνατότητες που επιφυλάσσει η Άνοιξη. Ας μπούμε εδώ και ας φτάσουμε στα επόμενα 5 κορυφαία έργα διοργάνωσης:

Το 1ο μας στοιχείο στη λίστα των κορυφαίων 5 είναι να επικεντρωθούμε στις υπόλοιπες ντουλάπες μας από τον Ιανουάριο και να προσθέσουμε ντουλάπια.

“Αρχικά, το κελάρι χρησίμευε κυρίως ως αποθήκη άνθρακα. Σήμερα χωράει το μπόιλερ, τις ρελαντί βαλίτσες, τον αθλητικό εξοπλισμό εκτός εποχής και πολλά σφραγισμένα χάρτινα κουτιά που σχεδόν ποτέ δεν ανοίγονται, αλλά πάντα μεταφέρονται προσεκτικά από σπίτι σε σπίτι με κάθε κινηθείτε με την πεποίθηση ότι μια μέρα κάποιος μπορεί να θέλει μερικά βρεφικά ρούχα που έχουν φυλαχτεί σε ένα κουτί για είκοσι πέντε χρόνια».

Bill Bryson, At Home: A Short History of Private Life

Διάβασα το παραπάνω απόσπασμα μια μέρα και αναγκάστηκα να το μοιραστώ γιατί OMG έχω στην πραγματικότητα αυτά τα κουτιά με βρεφικά ρούχα στη σοφίτα μου. Ειλικρινά, τα φύλαξα για όταν τα παιδιά μου έκαναν παιδιά για να μπορούν να μοιράζονται τα ρούχα του μωρού τους, αλλά τώρα επισκέπτομαι αυτά τα κουτιά απλώς και μόνο επειδή πρέπει να αναπολήσω. Psst, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάνε σε ένα καλύτερο σπίτι. Τώρα, καταλαβαίνω ότι το καθάρισμα όλων αυτών των ντουλαπιών και των ντουλαπιών μπορεί να είναι ένα τρομακτικό έργο, ωστόσο, φανταστείτε πόσο έκπληκτοι και ελεύθεροι θα νιώθετε κάθε φορά που ανοίγετε οποιοδήποτε ντουλάπι/ντουλάπι και δείτε όλο τον διαθέσιμο χώρο και πόσο τακτοποιημένα στοιβάζονται, κρεμάζονται, συσκευάζονται και/ή αποθηκεύονται. Προσπαθώ να δουλεύω σε τουλάχιστον ένα ντουλάπι και ντουλάπα την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν νιώθω καταπονημένος.

Αυτό οδηγεί απρόσκοπτα στο 2ο στοιχείο της λίστας οργάνωσης: Κατσαρόλες, τηγάνια, σκούπες, σεντόνια, πετσέτες ή κουτιά αντικείμενα που βρίσκονται στο πίσω μέρος της ντουλάπας και δεν έχετε καμία απολύτως ιδέα για το τι έχουν. Και ας μην ξεχνάμε τις παιδικές ντουλάπες. Εδώ αρχίζει πραγματικά η διασκέδαση γιατί τώρα μπορούμε να τα χωρίσουμε όλα σε κουτιά με την ένδειξη διατήρηση, απόρριψη και δωρεά. Κρατήστε πάντα ένα κενό χαρτί κοντά σας, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας λίστα με αυτά που χρειάζονται αντικατάσταση ή επιδιόρθωση. Πέρυσι ανακάλυψα ότι υπήρχαν μερικά μηχανικά αντικείμενα που έπρεπε να δωριστούν, όπως το Roomba που δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ και το κλουβί ψαριών για το μπάρμπεκιου και μπόρεσα να αλλάξω τα μπλουζάκια των παλιών παιδιών μαζεύοντας αρκετά ώστε να έχω ένα παπλάκι από «Όλοι θέλουν να σώσουν τη Γη· κανείς δεν θέλει να βοηθήσει τη μαμά να πλύνει τα πιάτα».

PJ O’Rourke, Όλα τα προβλήματα στον κόσμο

Το 3ο θέμα είναι να οργανώσετε συγκεκριμένα τα παπούτσια σας. Μιλάω για ΟΛΑ τα παπούτσια. Κορίτσια, είναι σημαντικό να κάνετε χώρο για τα νέα σανδάλια και τις σαγιονάρες οπότε ας ενθουσιαστούμε!! Αποθηκεύω τα καλοκαιρινά μου παπούτσια σε ένα μεγάλο, ορθογώνιο ψάθινο καλάθι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και χρησιμοποιώ μια ρυθμιζόμενη σχάρα παπουτσιών στο πάτωμα της ντουλάπας μου για την τρέχουσα σεζόν παπουτσιών. Η εναλλαγή των εποχών μου με κρατά συγκεντρωμένη στο παρόν και μου επιτρέπει να δίνω μεγάλη προσοχή στο ποια παπούτσια θα χρειαστούν επισκευή και τι θα πρέπει να φύγουν όταν τελειώσει αυτή η σεζόν. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για μένα όταν περιστρέφω τα παπούτσια μου γιατί αυτό σημαίνει ότι ανυπομονώ πάντα για τις δυνατότητες του outfit. Τον τελευταίο καιρό απολαμβάνω ένα τραγούδι των Old Dominion που λέγεται «Shoe Shopping». Ελέγξτε το όσο περνάτε από τα παπούτσια σας. Είναι ιδιόρρυθμο και διασκεδαστικό.

“Πάνω απ’ όλα, πιστέψτε στην αληθινή αγάπη και ξέρετε ότι οι άντρες είναι σαν παπούτσια. Ένα ζευγάρι είναι σαν το αριστερό και το δεξί πόδι, και εκεί έξω είναι η τέλεια εφαρμογή σας. Μερικές φορές χρειάζεται να αλλάξετε στυλ και να ψωνίσετε για να το βρείτε. Μερικές φορές πρέπει να διαρρήξεις στυλ, μερικές φορές νιώθεις σαν κάτι που δεν είναι στυλάτο αλλά άνετο, και μερικές φορές ένα στυλ -όσο σου αρέσει- απλά δεν σου ταιριάζει και δεν θα σου ταιριάζει ποτέ».

Camilla Morton, How to Walk in High Heels: The Girl’s Guide to Everything

Το 4ο στοιχείο μπορεί να μην ισχύει για όλους, ειδικά αν υποβάλατε τους φόρους σας τον Ιανουάριο, αλλά γύρω από το σπίτι μου τα περισσότερα φορολογικά έγγραφα ολοκληρώνουν το ταξίδι τους στο γραμματοκιβώτιό μου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, οπότε ο σύζυγός μου είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη διαδικασία ταξινόμησης όλων έξω και ετοιμάστε τις πληροφορίες για κατάθεση. Εάν είστε εσείς, τότε ίσως αυτή είναι η χρονιά για να ξεκινήσετε τη δημιουργία φακέλων αρχειοθέτησης ή κάδων ειδικά για φορολογική προετοιμασία. Δημιουργία συστήματος αρχειοθέτησης, σαφής επισήμανση αρχείων για τη συλλογή αποδείξεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σάρωση συγκεκριμένων εγγράφων, όπως αποδείξεις πληρωμής, ώστε να μην χρειάζεται να αποθηκεύσετε το καθένα από αυτά. Η παραμονή πάνω σε αυτό το σωρό γραφειοκρατίας από την αρχή του έτους θα είναι μια ευλογία για την επόμενη φορολογική περίοδο. Εκτυπώστε αυτό το έγγραφο για να σας βοηθήσει να ξέρετε τι να κρατήσετε και για πόσο καιρό.

Η εφεύρεση του εφήβου ήταν ένα λάθος. Μόλις εντοπίσετε μια περίοδο ζωής κατά την οποία οι άνθρωποι μένουν έξω μέχρι αργά, αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσουν φόρους – φυσικά, κανείς δεν θέλει να ζήσει με άλλο τρόπο».

Τζούντιθ Μάρτιν

Και κάπως έτσι, βρισκόμαστε στο 5ο θέμα της λίστας διοργάνωσης για τον Φεβρουάριο. Το στοιχείο 5 είναι ένα είδος διασκέδασης και συνδέεται με τη δική μου διάθεση για την κηπουρική. Κάποια στιγμή γύρω στις 15 Φεβρουαρίου, και σε ορισμένες τοποθεσίες ακόμη νωρίτερα, ορισμένα σπορόφυτα μπορούν να φυτευτούν σε έναν αρχικό κήπο. Εάν έχετε παράθυρα με νότιο προσανατολισμό όπου το φως του ήλιου μπαίνει όλη την ημέρα, αυτό είναι το ιδανικό σημείο για τον αρχικό κήπο σας. Αν είστε σαν εμένα και τρελαίνεστε με τα σπορόφυτα τότε ξέρετε ότι ο εσωτερικός χώρος του κήπου εξαντλείται από χρήσιμο χώρο. Σε περιπτώσεις όπως αυτές που απλά δεν έχετε αρκετό χώρο για όλα τα σπορόφυτα που θα ξεκινήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά κιτ φωτισμού που τοποθετούνται τακτοποιημένα και αποτελεσματικά για να βοηθήσουν αυτά τα σπορόφυτα να έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Το διασκεδαστικό μέρος αυτού του έργου εκτός από τη φύτευση είναι να πάτε στο κατάστημα ή να παραγγείλετε από έναν αγαπημένο κατάλογο όλους τους πολύτιμους σπόρους λουλουδιών και τους σπόρους τροφίμων που θα θέλατε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας φέτος. Αυτό είναι ένα υπέροχο έργο για να βοηθήσουν τα παιδιά. Τα παιδιά μου συνήθιζαν να βλέπουν τα σπορόφυτά τους να μεγαλώνουν. Είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα για ένα κατοικίδιο.

Ελπίζω να απολαύσετε τις ανακαλύψεις και τον χώρο που θα βρείτε αυτόν τον μήνα.

Τα λέμε τον Μάρτιο!

«Ήταν τόσο ευχάριστο να βυθίζει κανείς τα χέρια του στη ζεστή γη, να αισθάνεται στα χέρια του τις δυνατότητες της νέας σεζόν».

Kate Morton, The Forgotten Garden

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.