Πρόληψη της δακτυλίτιδας στους ανθρώπους

Μια λοίμωξη από ringworm ονομάζεται επίσης Δερματοφυτίαση. Προκαλείται από ένα είδος μύκητα που ονομάζεται Δερματόφυτα που ζει στην κερατίνη που βρίσκεται στην επιδερμίδα του δέρματος, στα μαλλιά, στα νύχια των χεριών και των ποδιών. Συνήθως προκαλεί στρογγυλά εξανθήματα με κόκκινες και ανυψωμένες άκρες που έχουν υγιές δέρμα στη μέση. Εάν ο δακτύλιος πέσει στα μαλλιά, μπορεί να ζήσει μέσα στους άξονες και να προκαλέσει το σπάσιμο των κλώνων. Εάν η μόλυνση φτάσει στα νύχια, θα αλλάξει χρώμα, θα πυκνώσει και θα θρυμματιστεί από το δάχτυλο ή το δάχτυλο του ποδιού. Μπορεί επίσης να προκαλέσει φαλάκρα.

Είναι εύκολο να κολλήσετε αυτή την ασθένεια επειδή είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Θα μπορούσατε να έρθετε σε επαφή με τα σπόρια της δακτυλίτιδας μέσω άλλων ανθρώπων ή αντικειμένων που άγγιξαν. Ο μύκητας ζει σε ζεστές και υγρές περιοχές, αλλά πεθαίνει γρήγορα σε κρύες και ξηρές περιοχές.

Υπάρχουν ορισμένες τοποθεσίες που είναι πιο πιθανό να είναι μολυσματικές. Αυτές οι πιθανές περιοχές είναι συχνά υγρές, συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων ντους, των δημόσιων τουαλετών και της παραλίας. Ένα μέρος όπου είναι πιθανό να ανθίσουν οι μύκητες είναι τα γυμναστήρια. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιείται από άτομα με λίγα ρούχα ή ρούχα εμποτισμένα με ιδρώτα. Ο ιδρώτας συχνά καλύπτει τον εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται από πολλά άτομα, καθιστώντας πιθανή την εξάπλωση των μυκήτων στους ανθρώπους. Οι παλαιστές είναι επίσης πιο επιρρεπείς σε αυτή την ασθένεια από τους περισσότερους, καθώς ασκούνται σε βρεγμένα χαλάκια που είναι εμποτισμένα με ιδρώτα.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση δακτυλίτιδας, θα πρέπει να φοράτε σαγιονάρες στην παραλία και όταν χρησιμοποιείτε δημόσια ντους και μπάνια. Εάν χρησιμοποιείτε εξοπλισμό γυμναστικής, φροντίστε πρώτα να είναι στεγνοί και καλύψτε τις επιφάνειες με μια πετσέτα. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε με τη διεύθυνση εάν χρησιμοποιούν τακτικά αντιμυκητιακές θεραπείες καθαρισμού στον εξοπλισμό τους. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να δανειστείτε ρούχα και παπούτσια. Εάν συχνάζετε σε καταστήματα με είδη ειδών, φροντίστε να πλένετε τα είδη που αγοράζετε με διάλυμα χλωρίνης για να σκοτώσετε τυχόν μύκητες.

Εάν όντως κολλήσετε μια λοίμωξη από δακτυλίτιδα, να έχετε κατά νου ότι περίπου το 20% των ανθρώπων θα την έχουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Επιπλέον, η λοίμωξη θεραπεύεται σχετικά εύκολα. Μια απλή τοπική κρέμα χωρίς ιατρική συνταγή πρέπει να χρησιμοποιηθεί για δύο έως τέσσερις εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι ο μύκητας είναι νεκρός στις ρίζες. Ένα αντιμυκητιακό σαπούνι θα βοηθούσε επίσης.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η μόλυνση θα πρέπει να καλύπτεται έτσι ώστε τα σπόρια του μύκητα να μην εισχωρούν στα ρούχα και τα σεντόνια σας. Θα σας βοηθούσε επίσης να σας αποτρέψει από το ξύσιμο στη μόλυνση, η οποία μπορεί να εξαπλώσει τη δακτυλίτιδα σε άλλα μέρη του σώματός σας. Μετά από μία εβδομάδα θεραπείας, τα συμπτώματά σας μπορεί να εξαφανιστούν, αλλά πιθανότατα εξακολουθείτε να είστε μεταδοτικοί. Συνεχίστε λοιπόν να καλύπτετε τη μόλυνση και συνεχίστε τη θεραπεία. Εάν δεν συμβεί ορατή αλλαγή μετά από μια εβδομάδα χρήσης θεραπειών χωρίς ιατρική συνταγή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό. Σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να απαιτηθεί από του στόματος φαρμακευτική αγωγή.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα και τις σκληρές επιφάνειές σας με διάλυμα χλωρίνης για να σκοτώσετε τυχόν παραμένοντα σπόρια της δακτυλίτιδας. Θα βοηθούσε επίσης αν μπορούσατε να καταλάβετε πού πάθατε τη λοίμωξη από ringworm για να αποτρέψετε την επανεμφάνισή της.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε το κατοικίδιο σας αμέσως το τεστ. Εάν υποψιάζεστε ότι άλλο άτομο ή ζώο έχει επίσης την ίδια μυκητιασική λοίμωξη, διαχωρίστε το και τα υπάρχοντά του από το υπόλοιπο σπίτι αμέσως. Το να είστε σε εγρήγορση με τη θεραπεία του ringworm και την πρόληψη της εξάπλωσής του σε άλλους ανθρώπους είναι το κόλπο.

Είναι σχετικά εύκολο να κολλήσετε μια λοίμωξη από ringworm και πολύ εύκολο να θεραπευτεί. Το κόλπο είναι να αποτρέψετε την εξάπλωσή του και να συνεχίσετε τη θεραπεία για να σκοτώσετε τον μύκητα στις ρίζες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.