Παλιοί υπνόσακοι – 13 τρόποι για να τους επαναχρησιμοποιήσετε/ανακυκλώσετε

1. Φτιάξτε ένα πάπλωμα χρησιμοποιώντας ό,τι γέμιση υπάρχει μέσα στον παλιό υπνόσακο. Εάν το εσωτερικό ή το εξωτερικό της παλιάς τσάντας είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για την πίσω πλευρά του νέου σας παπλώματος.

2. Φτιάξτε ένα κασκόλ, θερμαντήρες αυτιών, καπέλο ή γάντια. Ποιος είπε ότι αυτά πρέπει να είναι κατασκευασμένα από νήμα; Για αυτά μάλλον θα χρησιμοποιούσα νέο υλικό για το εξωτερικό και θα το γέμιζα με τη γέμιση του παλιού υπνόσακου. Ωραίο και ζεστό!

3. Φτιάξτε κάτω παντόφλες ή μποτάκια χρησιμοποιώντας ό,τι γέμιση υπάρχει μέσα στον παλιό υπνόσακο.

4. Στρώσε ένα κρεβάτι σκύλου. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό που θα ήταν εύκολος. Αρχικά, αποφασίστε τι σχήμα θέλετε να είναι το κρεβάτι του σκύλου. Χρησιμοποιώντας τον παλιό υπνόσακο, διπλώστε τον στο σχήμα που θέλετε (ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο θα ήταν το πιο εύκολο) και μετά χρησιμοποιήστε μια δυνατή κλωστή για να καλύψετε ή να δέσετε το κρεβάτι. Μετά από αυτό, κόψτε φαρδιές λωρίδες για κάθε πλευρά του κρεβατιού του σκύλου, διπλώστε σε κάθε άκρη και ράψτε προς τα κάτω. Αυτό θα δημιουργήσει ένα ωραίο άκρο. Ο δεύτερος τρόπος είναι βασικά ο ίδιος με τον παραπάνω, αλλά καλύψτε το εξωτερικό με νέο υλικό πριν βάλετε ή δέσετε το κρεβάτι (δεν χρειάζονται οι φαρδιές λωρίδες σε αυτό).

5. Φτιαγμένα μαξιλάρια καθίσματος. Μια μεταχειρισμένη τσάντα πιθανότατα δεν θα είναι ένα καλό μαξιλάρι καναπέ, αλλά για μια ξύλινη καρέκλα ή πάγκο θα έκανε τέλεια.

6. Φτιάξτε ένα κουρέλι χαλί. Κόψτε το σάκο ύπνου σε λωρίδες και φτιάξτε το χαλί σας. Δεν το έχω κάνει ποτέ ο ίδιος, αλλά υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στο διαδίκτυο που μπορούν να σας πουν ακριβώς πώς. Η πεθερά μου έχει φτιάξει πολλά από αυτά και λέει ότι είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε να τα κάνει.

7. Φτιάξτε ένα διακοσμητικό μαξιλάρι. Και πάλι με αυτήν την επιλογή, θα χρησιμοποιούσα πιθανώς νέο υλικό ή ίσως ένα ωραίο ρούχο που δεν χρειάζεται πλέον για το εξωτερικό. Αν όμως είναι το σωστό υλικό, το εσωτερικό ή το εξωτερικό του παλιού υπνόσακου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να διακοσμηθεί. Χρησιμοποιώντας παλιά κουμπιά ή κορδέλες, λάμψη, στάμπα ή οτιδήποτε άλλο για να το ντύσετε.

8. Φτιάξτε παντελόνια ή πουκάμισα για νήπια χρησιμοποιώντας το γέμισμα του παλιού υπνόσακου. Γιατί βλέπουμε μόνο φούτερ ή φούτερ για να σας κρατούν ζεστούς μέσα και έξω; Εδώ δεν μιλάω για χιονοπαντελόνια ή για χιονοφανή. Ακριβώς αρκετή γέμιση για να κρατήσει την ψύχρα μακριά.

9. Φτιάξτε ρούχα κούκλας ή ρούχα κούκλας Barbie, παπλώματα, χαλιά κ.λπ. Μόλις κατέληξα σε αυτό ενώ έγραφα αυτό το άρθρο. Η γέμιση καθώς και τα υλικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

10. Κάντε τέχνη τοίχου. Τον τελευταίο καιρό έχω δει το τηλεοπτικό δίκτυο DIY να χρησιμοποιεί δείγματα ταπετσαρίας για τέχνη τοίχου. Λοιπόν, αν είναι το σωστό υλικό ή/και αν το στολίζετε ή το βάφετε, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε τον παλιό σας υπνόσακο με αυτόν τον τρόπο; Μπορεί να βγει φανταστικό!

11. Φτιάξτε μια μάσκα ύπνου. Χρησιμοποιήστε το πουπουλένιο από τον παλιό υπνόσακο για να γεμίσετε ό,τι υλικό επιλέξετε… πόσο απαλό και ευχάριστο.

12. Δωρίστε τον χρησιμοποιημένο υπνόσακο σας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη για να τα δωρίσετε. Τι θα λέγατε για το καταφύγιο ζώων, το καταφύγιο αστέγων ή οποιοδήποτε πρόγραμμα για νέους που κάνει υπαίθρια πράγματα. Επίσης Περάσματα Βορειοδυτικά είναι ο ιστότοπος ενός οργανισμού που βοηθά κορίτσια και γυναίκες να ανακαλύψουν τις ηγετικές τους ικανότητες εξερευνώντας την ύπαιθρο.

13. Ρωτήστε τον κατασκευαστή του υπνόσακκου εάν δέχονται τους παλιούς τους υπνόσακους για έρευνα, ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.