Πακέτο φροντίδας μετά την επέμβαση – Τι να περιλαμβάνει

Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση που απαιτεί από κάποιον να υποβληθεί σε ανάπαυση στο κρεβάτι στο νοσοκομείο ή στο σπίτι είναι αρκετά σοβαρή ώστε να δικαιολογεί την αποστολή του/της ενός ωραίου πακέτου φροντίδας. Η αποστολή ενός πακέτου φροντίδας λέει ακριβώς αυτό – ότι νοιάζεστε και θέλετε να γίνουν καλύτερα. Ένα πακέτο φροντίδας παραλαμβάνεται θερμά είτε το παραδώσετε αυτοπροσώπως είτε το στείλετε μέσω ταχυδρομείου.

Το να είσαι σε ανάπαυση στο κρεβάτι ή αλλιώς να μην αισθάνεσαι στο ίδιο επίπεδο κατά τη φάση της ανάρρωσης μετά την επέμβαση δεν είναι διασκεδαστικό για κανέναν. Είτε η χειρουργική επέμβαση ήταν εκλεκτική είτε έγινε υπό κατάσταση ασθένειας ή πίεσης, η ανάκτηση πάντα περιλαμβάνει αλλαγή της ρουτίνας κάποιου για λίγο. Φανταστείτε πόσο ωραίο θα ήταν για τον φίλο, το μέλος της οικογένειας ή τον συνάδελφό σας να λάβει ένα ωραίο πακέτο καλούδια από κάποιον που νοιάζεται. Όχι μόνο η χειρονομία εκφράζει ζεστασιά – μπορεί επίσης να είναι πολύ διασκεδαστικό να πάρεις ένα απροσδόκητο δώρο.

Ένα καλό πακέτο περιποίησης έχει να κάνει με αυτό που υπάρχει μέσα του. Παρόλο που θα κερδίσετε πόντους μόνο για την ίδια τη σκέψη, θα τον κάνετε να χαμογελάσει ακόμα πιο μεγάλο και λαμπερά αν συνθέσετε ένα νικητήριο πακέτο.

Αν ψάχνετε τι να συμπεριλάβετε σε ένα πακέτο φροντίδας μετά την επέμβαση, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν:

1. Αφήστε το εσωτερικό σας παιδί να σας βοηθήσει να επιλέξετε:

Σκεφτείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας: τριγυρίζουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου ή στην κρεβατοκάμαρα με τη ρόμπα τους και τα PJ. Φορούν παντόφλες. Υπάρχει πολύς χρόνος διακοπής. Ακούγεται σαν παιδί στις καλοκαιρινές διακοπές, σωστά; Ενώ η μετεγχειρητική επέμβαση προφανώς δεν είναι διακοπές, είναι σίγουρα μια αλλαγή από το “business as usual” για αυτό το άτομο. Οπότε, πετάξτε τις λογικές προκαταλήψεις σας έξω από το παράθυρο και απλώς αφήστε το εσωτερικό σας παιδί να καθοδηγήσει τις επιλογές σας για το τι θα συμπεριλάβετε. Δεν πειράζει να είσαι λίγο ιδιότροπος στις επιλογές σου.

2. Επιλέξτε αντικείμενα που θα γεμίσουν το χρόνο τους:

Μετά την επέμβαση, ένα πράγμα που έχει ένα άτομο είναι πολύ χρόνο στα χέρια του. Οι ώρες μπορεί να περνούν απαίσια αργά όταν έχεις συνηθίσει να είσαι δραστήριος και απασχολημένος αλλά τώρα είσαι κλεισμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Επιλέξτε αντικείμενα όπως παιχνίδια και παζλ που τους κρατούν απασχολημένους. Αν έχετε τα χρήματα, αυτά τα μικρά βιντεοπαιχνίδια χειρός (συνήθως κοστίζουν 10-15 $ ή λιγότερο) μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε την ώρα σας. Τα sudoku και τα σταυρόλεξα είναι επίσης ένα λάκτισμα για άτομα που τους αρέσουν τα παιχνίδια.

3. Επιλέξτε ένα ασυνήθιστο ή εξειδικευμένο περιοδικό:

Αυτήν τη στιγμή, η ζωή δεν είναι δουλειά όπως συνήθως για αυτό το άτομο. Λοιπόν, γιατί να μην του/της πάρετε ένα περιοδικό που μπορεί να μην έχουν διαβάσει εδώ και πολύ καιρό. Τους άρεσε το Mad Magazine ως παιδί πριν από 10 ή 20 χρόνια; Ίσως αυτό θα ήταν διασκεδαστικό. Ή, πάρτε τους ένα για πλέξιμο ή extreme sports ή υπολογιστές ή τέχνη. Κάντε τον ή την έκπληξη!

4. Φέρτε κάτι που τους θυμίζει φίλους και οικογένεια:

Το να είσαι κουρασμένος όλη μέρα μπορεί να είναι λίγο μοναχικό. Γιατί να μην φέρετε στον φίλο σας ένα άλμπουμ φωτογραφιών με φωτογραφίες από το σπίτι, το γραφείο ή ένα πρόσφατο ταξίδι; Στον σημερινό κόσμο της διαδικτυακής κοινής χρήσης φωτογραφιών, η τέχνη της δημιουργίας ενός καλού φυσικού άλμπουμ φωτογραφιών έχει χαθεί για πολλούς από εμάς. Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε στη δημιουργία ενός άλμπουμ, απλώς αγοράστε ένα πλαστικό από το φαρμακείο και βάλτε 10 ή 20 διασκεδαστικές φωτογραφίες. Ο στόχος είναι να υπενθυμίσετε στον χειρουργικό ασθενή που γνωρίζετε άτομα που φροντίζουν.

5. Συμπεριλάβετε μερικά διασκεδαστικά φαγητά:

Συμπεριλάβετε ένα κουτί, ένα κουτί ή μια τσάντα με το αγαπημένο τους σνακ. Θυμηθείτε: μην το παρακάνετε με το να δίνετε φαγητό, καθώς μπορεί να υπόκεινται σε αυστηρές εντολές γιατρού να τηρούν μια συγκεκριμένη δίαιτα. Αν συμβαίνει αυτό, απλώς πείτε τους ότι το φαγητό είναι για όταν βελτιωθούν σύντομα.

Μερικές ακόμα ιδέες για δώρα:

ένα. μια παγοκύστη

σι. ένα κουτί ευχαριστήρια σημειώματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ευχαριστήσουν άτομα που τους έχουν φέρει δώρα ή τους έχουν επισκεφτεί

ντο. ένα ανόητο κόσμημα ή ένα καινοτόμο αντικείμενο

ρε. μια προπληρωμένη τηλεφωνική κάρτα για να μπορούν να καλέσουν έναν παλιό τους φίλο

μι. ένα βιβλίο προσευχής ή ένα βιβλίο διαλογισμών

φά. ένα CD ή DVD

Όταν συναρμολογείτε το πακέτο περιποίησης σας, φορέστε το καπέλο «δημιουργικότητας» και ξεκινήστε. Μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό να το συνδυάσεις και θα σημαίνει τον κόσμο για τον φίλο, το μέλος της οικογένειας ή τον συνάδελφό σου κατά τη διάρκεια της ανάγκης τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.