Ξηρές σκασμένες φτέρνες – Πώς να τις αντιμετωπίσετε!

Πρόσφατα μετακόμισα στη Φλόριντα και ήρθαν τα παπούτσια και πήγα ένα παλιό ζευγάρι σανδάλια. Λατρεύω την ύπαιθρο, – το περπάτημα στην παραλία – αλλά μέσα σε μερικές εβδομάδες το δέρμα στο πίσω μέρος των τακουνιών μου άρχισε να σκίζεται. Ήταν οδυνηρό!

Υπήρχαν δύο πράγματα εδώ – Ένα, έπρεπε να κάνω γρήγορα κάτι για το ανοιχτό split και καταλάβετε πώς συνέβαινε. Λοιπόν, τρία πράγματα, έπρεπε να το πάρω για να θεραπευτώ επίσης. Και βεβαιωθείτε ότι δεν συνέβη ξανά – υποθέτω ότι είναι τέσσερα.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βάλω λίγη λοσιόν στο πόδι μου. Η λοσιόν που χρησιμοποίησα έχει μέλι και αλόη βέρα μεταξύ άλλων. Ονομάζεται Thentix «A Touch of Honey». Οποιαδήποτε λοσιόν με αυτές τις αντιβακτηριακές ιδιότητες θα βοηθήσει στην πρόληψη της μόλυνσης. Το επόμενο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να κλείσω με κάποιο τρόπο και να προστατέψω τη σχισμή ή το σχίσιμο. Αυτό δεν είναι εύκολο στα πόδια. Τα κορδόνια δεν λειτουργούν. Δεν θα κολλήσουν στο δέρμα στη φτέρνα. Έχω κάνει κάποια έρευνα για διάφορα είδη κόλλες και από αυτό ξέρω ότι υπάρχουν ιατρικές υπερκόλλες που χρησιμοποιούνται για συρραφή. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι κυανοακρυλικού* (*ο τεχνικός όρος για κόλλες τύπου super glue) που χρησιμοποιούνται για αυτό. Λοιπόν, δεν είχα ένα από αυτά και δεν είχα ιδέα πού να το πάρω, αλλά είχα κάποια κόλλα Miracle (είδος σούπερ κόλλας). Τώρα είναι αρκετά ρευστό, γι’ αυτό προσέξτε να μην προσπαθήσετε να το βάλετε στο πόδι σας όταν κάθεστε στον καναπέ ή πάνω από ένα χαλί ή το πάτωμα της κουζίνας. Αν το χύσετε, μην περιμένετε να το βγάλετε. Έτσι, μόλις στεγνώσει η λοσιόν, εφαρμόστε λίγη από την κόλλα στο σχίσιμο και αφήστε το να στεγνώσει. Ανοιχτό στον αέρα έτσι θα πάρει λίγο χρόνο. Δεν θα σας συμβούλευα να προσπαθήσετε να σκουπίσετε τυχόν περίσσεια με το δάχτυλό σας, εκτός εάν δεν σας πειράζει να τριγυρίζετε για μερικές ώρες με το δάχτυλό σας κολλημένο στο πόδι σας. Μόλις στεγνώσει, μπορεί να θέλετε να φορέσετε παπούτσια και κάλτσες για μια μέρα περίπου. Στη συνέχεια, κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο βάζω λίγο από το Thentix σε ολόκληρη τη φτέρνα μου για να το διατηρήσω υγρό, ελαστικό και να επιτρέψω την επούλωση.

Το να βάζω τη λοσιόν κάθε μέρα σαν αυτή βοηθά στην απαλότητα του δέρματος καθώς είχε δημιουργηθεί αρκετός κάλλος στο πίσω μέρος της φτέρνας μου και η πίεση που πιέζονταν στο πίσω μέρος της φτέρνας μου με άθλια σανδάλια βοηθούσε το δέρμα να σπάσει. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ελαφρόπετρα ή κάτι παρόμοιο για να τρίψετε μέρος του δέρματος. Χαλαρώστε με αυτό, αλλιώς θα δημιουργήσετε περισσότερα προβλήματα.

Οι αιτίες των ρωγμών ή των ρωγμών στα πόδια μπορεί να προκληθούν από: οτιδήποτε ασκεί αδικαιολόγητη πίεση στη φτέρνα – παρατεταμένη ορθοστασία – ιδιαίτερα σε παπούτσια ή σανδάλια που δεν εφαρμόζουν σωστά. ευσαρκία; καθώς και ορισμένα προβλήματα διατροφής και άλλες γενικές δερματικές παθήσεις.

Είναι ένα συνεχές πρόβλημα;

Εκτός από τους προφανείς άμεσους χειρισμούς, θα συμβούλευα να επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο ή γιατρό εάν αυτό είναι συνεχές πρόβλημα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν ποδίατρο ή χειροπράκτη για να δείτε εάν η στάση του σώματος ή άλλα προβλήματα στα πόδια είναι η αιτία. Το έκζεμα ή η ψωρίαση μπορεί επίσης να είναι παράγοντες που συμβάλλουν. Η χρήση της λοσιόν και της κόλλας θα βοηθήσει τα συμπτώματα σε αυτή την περίπτωση, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε έναν γιατρό ή διατροφολόγο για να ψάξει και να χειριστεί την αιτία. Το πρόβλημα μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο μια ανεπάρκεια βιταμινών ή μετάλλων.

Το ίδιο πρόβλημα μπορεί να συμβεί με τα χέρια – ιδιαίτερα τα άκρα των δακτύλων. Συχνά οι άνθρωποι που εργάζονται με χημικά ή ξηραντικούς παράγοντες όπως το κονίαμα θα έχουν προβλήματα. Ρίξτε μια ματιά στα χέρια των κτιστών κάποια στιγμή. Οι άκρες των δακτύλων του έχουν συχνά ρωγμές στο δέρμα που αργούν να επουλωθούν. Θα πρότεινα το ίδιο πράγμα: βεβαιωθείτε ότι οι ρωγμές είναι καθαρές και στεγνές και εφαρμόστε λίγη από τη λοσιόν. Όταν είναι στεγνή κόλλα, περάστε μια κόλλα κατά μήκος της σχισμής. Δεν θα χρησιμοποιούσα κανέναν τύπο κόλλας για αυτό – αν μπορείτε να βρείτε κάποια που να είναι εγκεκριμένη για το δέρμα πολύ καλύτερα. Και χρησιμοποιήστε λοσιόν μελιού καθώς οι θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού μπορεί να είναι αρκετά δραματικές.

Κάνοντας τα παραπάνω, έχω επιστρέψει στο να φοράω σανδάλια χωρίς άλλες αρνητικές επιπτώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.