Μπορώ να πάθω ψώρα από μολυσμένες τουαλέτες;

Σύντομη απάντηση: Ναι, μπορεί να κολλήσετε ψώρα από μολυσμένο κάθισμα τουαλέτας! Η ψώρα είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εάν το άτομο που χρησιμοποίησε την τουαλέτα πριν από εσάς είχε μια κακή περίπτωση, μπορεί να παραμένει στο ίδιο το κάθισμα, απλώς περιμένει να παρκάρετε τον πισινό σας. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θα θέλετε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να απολυμάνετε τις δημόσιες τουαλέτες πριν τις χρησιμοποιήσετε και γιατί πρέπει να διατηρείτε το μπάνιο σας καθαρό στο σπίτι. Αν και η ψώρα δεν είναι αρκετά συνηθισμένη για να περπατάτε όντας παρανοϊκή όλη την ώρα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει και απλώς να είστε προσεκτικοί.

Εάν αντιμετωπίζετε έντονο κνησμό, μπορεί να έχετε προσβληθεί από ψώρα. Αναφέρονται επίσης ως επταετής φαγούρα. Θα εξελιχθεί σε εξάνθημα και θα προκαλέσει μόλυνση εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Το ίδιο το άκαρι της ψώρας εισχωρεί κάτω από το δέρμα σας και το τρυπώνει κατά μήκος, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί έντονη αίσθηση κνησμού.

Μπορείτε να κολλήσετε ψώρα οπουδήποτε στο σώμα, αλλά τα αγαπημένα τους μέρη είναι σε ρωγμές και σχισμές. Αναζητήστε τα σε σημεία όπως ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών και των δακτύλων σας, γύρω από τη μέση σας, στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, στις μασχάλες και για γυναίκες κάτω από το στήθος. Εάν ξύνεστε πολύ, μπορεί να πάθετε δευτερογενή λοίμωξη όπως στρεπτόκοκκο ή κηρίο.

Εάν είστε μεγαλύτεροι, ή υποσιτισμένοι, ή εάν έχετε φτωχό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να πάθετε χειρότερη περίπτωση ψώρας, όπου μπορεί να σχηματίσουν κρούστα και να γίνουν πολύ άσχημα. Σίγουρα δεν θέλετε να κολλήσετε νορβηγική ψώρα. Κάντε μια αναζήτηση εικόνων στο Google για να το βρείτε αν θέλετε να βγείτε έξω.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για την ψώρα, πρέπει απλώς να κάνετε προφύλαξη και να ελπίζετε ότι δεν θα το πάρετε. Εάν το κάνετε, ο γιατρός σας μπορεί να παράσχει φάρμακα που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε τη φαγούρα και να σκοτώσετε τα ακάρεα της ψώρας. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, επομένως θα πρέπει να καθαρίσετε καλά το σπίτι σας για να αποτρέψετε την εξάπλωσή του. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το λάβετε ή εάν το έχετε ήδη λάβει, για να μην το λάβετε ξανά:

Φροντίστε να περιποιηθείτε όλα τα έπιπλα και τα κλινοσκεπάσματα. Αυτό είναι πολύ λογικό γιατί εκεί περνάμε τον περισσότερο χρόνο και παρέχει ένα ωραίο ζεστό μέρος για να παραμείνουν ψώρα. Επίσης, θα θελήσετε να καθαρίσετε με ηλεκτρική σκούπα όλα τα δάπεδα, τα χαλιά και τυχόν χαλιά που μπορεί να έχετε. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό όπως το Lysol στο μπάνιο με σφουγγαρίστρα στο πάτωμα και άλλες λείες επιφάνειες. Φροντίστε να τρίβετε το ντους και την μπανιέρα κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε. Και τέλος, κάθε μέρα θα θέλετε να πλένετε τα ρούχα που φορέσατε εκείνη την ημέρα με ζεστό νερό και να τα στεγνώνετε στο ζεστό περιβάλλον και χρησιμοποιώντας ένα σίδερο ατμού πάνω τους.

Δείξτε κανένα έλεος όταν πρόκειται για ψώρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.