Μπείτε στο σπίτι σας με αναζωογονητική ενέργεια Feng Shui

Το καλοκαίρι, η σεζόν με τις σαγιονάρες στην παραλία, τελείωσε. Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε την ενέργειά σας και να προετοιμαστείτε για τον χειμώνα. Γνωρίζατε ότι η είσοδος στο σπίτι ή την επιχείρησή σας επηρεάζει τη στάση σας απέναντι στη ζωή; Αυτό που βλέπετε κατά την είσοδό σας μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε για την ιδιωτική σας ζωή και αυτό που βλέπετε καθώς βγαίνετε διαμορφώνει τη στάση σας απέναντι στη δημόσια ζωή σας.

Μου αρέσει να βγάζω μια φωτογραφία και προς τις δύο κατευθύνσεις, μια να κοιτάζει μέσα και μια άλλη να κοιτάζει έξω. Είναι εκπληκτικό πώς μια δισδιάστατη εικόνα θα αποκαλύψει κάτι που δεν προσέξατε κοιτάζοντας γύρω σας σε τρισδιάστατο χώρο. Κανε ερωτησεις! Υπάρχει κάποιο σημείο εστίασης; Αιχμαλωτίζει το βλέμμα; Είναι ανεβαστικό;

Το GPS σας είπε ότι “έφθασες στον προορισμό σου”. Το επιβεβαιώνει η εικόνα της εισόδου σας; Είναι ευανάγνωστοι οι αριθμοί του σπιτιού σας; Στο φενγκ σούι μας αρέσει να δημιουργούμε την αίσθηση ότι έχουμε φτάσει. Στην ιδανική περίπτωση, ενθαρρύνουμε την ιδέα των τριών πυλών είτε φυσικά είτε συμβολικά. Στο σπίτι μου είχα δύο δέντρα να γνέφουν το ένα στο άλλο, σχηματίζοντας έτσι μια φυσική πύλη. Είχα επίσης δύο ζαρντινιέρες να φρουρούν ως φρουρούς. Και πάντα έβρισκα ενδιαφέρον το ότι η ισλαμική αρχιτεκτονική προσθέτει επιπλέον χώρο στην κορυφή μιας καμάρας για να αφήσει χώρο στην αύρα ή το πνεύμα σας, ίσως τον ανώτερο εαυτό σας να εισέλθει μαζί σας.

Ένας χώρος εισόδου θα πρέπει να μοιάζει με καταφύγιο και καταφύγιο με προστασία από τις κακές καιρικές συνθήκες. Το Φενγκ Σούι συνιστά επίσης να αντιπροσωπεύεται καθένα από τα πέντε στοιχεία και από την επιστημονική έρευνα γνωρίζουμε ότι τα ανθρώπινα όντα αισθάνονται πιο ικανοποιημένα όταν εμπλέκονται και οι πέντε αισθήσεις. Οπλισμένοι με τη σοφία του φενγκ σούι από τους αρχαίους και από την επιστήμη της σύγχρονης εποχής, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λίστα ελέγχου φενγκ σούι για τις εισόδους μας προς το σπίτι ή την επιχείρηση.

• Το καταφύγιο και το καταφύγιο μπορεί να είναι μια στοά, ένα χαγιάτι ή απλά μια στέγη ή μια τέντα πάνω από την εξώπορτα.

• Ένα όμορφο χαλάκι πόρτας σας προσκαλεί να σκουπίσετε τη βρωμιά και τα σκουπίδια από το εξωτερικό. Είναι σύμβολο καθαρισμού καθώς μπαίνετε σε έναν εσωτερικό χώρο.

• Ένα μέρος για να καθίσετε δημιουργεί άνεση και δίνει μια αίσθηση υποστήριξης. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πάγκος ή ένα rocker με ένα βοηθητικό τραπέζι για τον καφέ ή το τσάι σας.

• Στην Κίνα ένα ζευγάρι σκυλιά fu ή λιοντάρια μπορεί να πλαισιώνουν την εξώπορτα ως προστάτες.

• Εδώ προτείνουμε ζαρντινιέρες με πολύχρωμα λουλούδια να φρουρούν ως φρουροί.

• Στην κινεζική παράδοση, οι ασκούμενοι του φενγκ σούι προτιμούν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού κάπου κοντά στην είσοδο, καθώς εξισώνουν το νερό που ρέει με τα χρήματα που εισέρχονται.

• Οι ακουστικές βελτιώσεις θα μπορούσαν να είναι οι ήχοι του νερού που αναβράζει, ο άνεμος ή ένα ευχάριστο κουδούνι πόρτας.

• Τα αρωματικά άνθη όπως το γιασεμί ή το μελισσόχορτο προσθέτουν οσφρητική τόνωση.

• Μια σημαία, μια κάλτσα αέρα ή ένα πανό θα κυματίζει στο αεράκι και θα αιχμαλωτίζει το βλέμμα.

• Προσθέστε φώτα για νυχτερινή ασφάλεια, π.χ. ηλιακά φωτιστικά για να φωτίζουν τη διαδρομή σας.

Όλες οι συμβουλές μας στοχεύουν στη δημιουργία θετικού τσι στο περιβάλλον σας. Θέλουμε να αποφύγουμε το αρνητικό, δηλαδή το sha qi. Περπατώντας γύρω από ένα ακίνητο, προσπαθούμε να εντοπίσουμε οτιδήποτε μπορεί να είναι απειλητικό ή ενοχλητικό, κάτι που εμποδίζει την θέα σας, κάτι που δείχνει προς το μέρος σας, αγκαθωτά ή φραγκοσυκιά στο μονοπάτι σας ή κοντά στην πόρτα, πυκνή βλάστηση που πρέπει να καθαριστεί και να κοπεί. Το Qi θα πρέπει να αισθάνεται ελεύθερο και εύκολο καθώς κινούμαστε σε μια ελικοειδή διαδρομή.

Η σύνδεσή μας με τη φύση είναι βαθιά ικανοποιητική για την ευημερία μας και θα πρέπει να την έχουμε κατά νου ως τον απώτερο στόχο στο φενγκ σούι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.