Μοντέρνος Χορός Vs Κλασικό Μπαλέτο

Έχετε σταματήσει ποτέ να σκεφτείτε γιατί αναπτύχθηκαν διαφορετικές μορφές χορού; Για παράδειγμα, πώς ο σύγχρονος χορός έγινε τόσο δημοφιλής; Αυτή η ερώτηση έχει μια ενδιαφέρουσα απάντηση:

(1) αυτό το είδος χορού εμφανίστηκε επειδή ορισμένοι χορευτές είχαν κουραστεί από την αυστηρότητα του μπαλέτου,

(2) ήθελαν την ελευθερία να δημιουργήσουν μοναδικές και νέες χορευτικές κινήσεις, και

(3) δεν ήθελαν να ακολουθήσουν ένα σύνολο άκαμπτων κανόνων.

Αν σας ενδιαφέρει ο σύγχρονος χορός, θα θελήσετε να διαβάσετε αυτό το άρθρο για μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Το μπαλέτο είναι μια όμορφη μορφή τέχνης. Ωστόσο, ακολουθεί επίσης ένα αυστηρό σύνολο κανόνων. Οι κινήσεις είναι εκατοντάδων ετών και εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο από όλους. Αυτή η ομοιομορφία φαίνεται υπέροχη στη σκηνή, αλλά ορισμένοι χορευτές θέλουν περισσότερη ελευθερία από τις προσφορές μπαλέτου. Ο σύγχρονος χορός γεννήθηκε επειδή κάποιοι χορευτές αποφάσισαν να επαναστατήσουν ενάντια στο παραδοσιακό μπαλέτο.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του σύγχρονου χορού και του μπαλέτου είναι ότι ο σύγχρονος χορός προσφέρει περισσότερη ελευθερία. Επικεντρώνεται στην ερμηνεία της μουσικής από τον χορευτή ή τον χορογράφο. Εάν ο χορευτής ή ο χορογράφος θέλει ένα βήμα που απαιτεί να σέρνεται στο πάτωμα, τότε είναι εντάξει. Οποιοδήποτε βήμα είναι επιτρεπτό με αυτήν τη μορφή τέχνης.

Το μπαλέτο, από την άλλη, είναι πολύ δομημένο. Ένας χορευτής ή χορογράφος δεν μπορεί να περιλαμβάνει βήματα που δεν αποτελούν αποδεκτό μέρος της μορφής τέχνης. Τα βήματα είναι πέτρινα και πρέπει να γίνουν ακριβώς όπως έχουν γίνει χιλιάδες φορές στο παρελθόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χορός είναι όμορφος. Ωστόσο, ορισμένοι χορευτές και χορογράφοι προτιμούν περισσότερη ελευθερία.

Ο σύγχρονος χορός είναι πιο χαλαρός από το παραδοσιακό μπαλέτο. Τα πρώτα χρόνια, οι χορευτές έπαιζαν συχνά ξυπόλητοι και φορούσαν ό,τι ήθελαν. Αυτή ήταν μια δήλωση ενάντια στις παντόφλες και τα κοστούμια που φορούσαν οι χορευτές μπαλέτου.

Σε αντίθεση με το μπαλέτο, ο σύγχρονος χορός ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων βημάτων. Οι χορευτές και οι χορογράφοι είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν νέα βήματα με βάση τις διαθέσεις και τα συναισθήματά τους. Δεν χρειάζεται πάντα να στέκονται ή να κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Αν και το κίνημα του σύγχρονου χορού αναπτύχθηκε ως εξέγερση ενάντια στο μπαλέτο, το μπαλέτο εξακολουθεί να είναι το σημείο εκκίνησης για τους περισσότερους επαγγελματίες χορευτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.