Μέσο Φύτευσης Ορχιδέας

Οι ορχιδέες είναι μοναδικές από την άλλη βλάστηση στο ότι ευδοκιμούν σε διάφορα και μερικές φορές ασυνήθιστα μέρη. Αυτά τα καταπληκτικά φυτά είναι βιολογικά επίφυτα ή λιθόφυτα, που σημαίνει ότι έχουν την ικανότητα να ζουν σε δέντρα ή βράχους που χρησιμοποιούν ως στήριγμα. Δεν αντλούν τα θρεπτικά συστατικά τους από τις βάσεις τους. Αυτά προέρχονται κυρίως από το νερό της βροχής ή μεταφέρονται μέσω της ατμόσφαιρας. Μπορείτε ακόμη και να τοποθετήσετε τις ορχιδέες σας σε ορισμένες πορώδεις βάσεις σε εσωτερικούς χώρους, δεν είναι απαραίτητο να τις περιορίσετε σε ένα δοχείο. Δεν μπορούν να στεγαστούν σε συνηθισμένο λίπασμα ή χώμα, καθώς αυτό είναι πολύ πυκνό και θα τους πνίξει. Διατίθεται ειδικά διαμορφωμένο χώμα ορχιδέας για την υποστήριξη ορχιδέων σε εσωτερικούς χώρους.

Οι συνθέσεις του εδάφους ορχιδέας ποικίλλουν. Οι ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνουν οργανική ύλη, όπως θραύσματα ξύλου και κάρβουνο. Μεταξύ των άλλων συστατικών μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν συνθετικές ουσίες όπως σφαιρίδια πολυστυρενίου και τεχνητές ίνες.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την επιλογή ενός εδάφους ορχιδέας είναι ότι δεν υπάρχουν σκληροί ή γρήγοροι κανόνες για το ποια συστατικά θα είναι καλύτερα για ποια συγκεκριμένη ποικιλία. Τα πρωτότυπα μέσα στα οποία έρχεται η ορχιδέα μπορούν να δώσουν κάποιες ενδείξεις, αλλά συχνά, μπορεί να είναι μια περίπτωση δοκιμής και λάθους και η επιλογή είναι μια τέχνη παρά μια επιστήμη. Δεν είναι επιθυμητό να ριζώνετε συνεχώς το φυτό σας, καθώς αυτό του προκαλεί μεγάλο άγχος, επομένως πριν αποφασίσετε με τι θα γεμίσετε το δοχείο σας, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

1. Πόσο ενθουσιώδεις είστε όταν πρόκειται για το πότισμα;

Για πιο τεμπέληδες, πιο ξεχασιάρηδες ιδιοκτήτες, ένα λιγότερο απορροφητικό χώμα ορχιδέας με λεπτότερα κομμάτια και υψηλότερη συνθετική σύνθεση μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς αυτό θα διατηρήσει περισσότερη υγρασία. Εάν κινδυνεύετε να σκοτώσετε τα άνθη σας με υπερβολική προσοχή όσον αφορά την ενυδάτωση, χρησιμοποιήστε ένα πιο ογκώδες υποστηρικτικό χώμα ορχιδέας. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να επαναφέρετε κάτι διαφορετικό εάν λείπετε σε διακοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά φροντίστε πάντα να μην το κάνετε αυτό εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

2. Από τι είναι φτιαγμένο το δοχείο σας;

Τα δοχεία που κατασκευάζονται από πήλινα σκεύη, όπως πηλός, ημιτελή κεραμικά ή τερακότα τείνουν να απορροφούν την υγρασία πιο αποτελεσματικά, επομένως μια άνθιση που βρίσκεται σε αυτά θα μπορεί να ανέχεται λεπτότερη ύλη. Τα διαφανή δοχεία θα εκθέσουν τις ρίζες σε περισσότερο φως με αποτέλεσμα το γρηγορότερο στέγνωμα, επομένως ένα υλικό στήριξης με μεγαλύτερα κομμάτια μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα.

3. Πώς είναι το φύλλωμα της ορχιδέας σας;

Τα λεπτότερα, μεγαλύτερα φύλλα θα έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια από την οποία μπορεί να χαθεί η υγρασία, ενώ τα παχύτερα θα τη διατηρήσουν καλύτερα. Για το πρώτο, επιλέξτε ένα έδαφος ορχιδέας που είναι λιγότερο αποτελεσματικό στο να συγκρατεί την υγρασία.

4. Πώς είναι οι ρίζες του φυτού σας;

Τα πιο παχιά θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ελαφρώς υψηλότερη ενυδάτωση, αλλά θα χρειαστούν μεγαλύτερους κενούς χώρους, επομένως η πυκνότητα του μέσου πρέπει να είναι καλά ισορροπημένη. Οι λεπτότερες ρίζες θα είναι σε θέση να σκουληκίσουν το δρόμο τους σε μικρότερα κενά, αλλά είναι πιο ευαίσθητες στη σήψη, επομένως το μέσο τους θα πρέπει να αποτελείται από συστατικά που απορροφούν αποτελεσματικά την υγρασία.

5. Τι γνωρίζετε για τις προτιμήσεις της συγκεκριμένης ποικιλίας σας;

Με διαφορά, ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε σε ποιο χώμα ορχιδέας θα στεγαστεί ο ανθισμένος φίλος σας είναι η ατομική προτίμηση για τη συγκεκριμένη ποικιλία σας. Προσπαθήστε να μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε για τον κανονικό βιότοπο των ορχιδέων και επωφεληθείτε από την εκτεταμένη γνώση του προσωπικού στο τοπικό σας κέντρο κηπουρικής, ώστε να μπορείτε να ταιριάξετε το υποστηρικτικό υλικό με το συνηθισμένο περιβάλλον του όσο το δυνατόν περισσότερο.

Θυμηθείτε, ακόμη και μικρές περιβαλλοντικές παραλλαγές μπορεί να επηρεάσουν ένα φυτό, επομένως, ανεξάρτητα από το χώμα της ορχιδέας που επιλέγετε, παρακολουθείτε προσεκτικά τις ρίζες και το φύλλωμά του. αν είναι δυσαρεστημένο θα μάθετε σύντομα αν διαβάσατε σωστά τα σημάδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.