Λουλούδια ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου βλέπει τις πωλήσεις λουλουδιών, κυρίως τριαντάφυλλων, να ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια σε μια μέρα. Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Βρετανοί άνδρες και γυναίκες ξόδεψαν πάνω από τριάντα εκατομμύρια λίρες για λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου. Οι άνδρες αγοράζουν την πλειοψηφία, ωστόσο, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για τις γυναίκες να αγοράζουν και να στέλνουν λουλούδια στους άνδρες. Έντονα ζωντανά χρώματα από εξωτικά και γλυπτά στιβαρά σχήματα, με μούρα και φύλλωμα, καθώς και τριαντάφυλλα, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για τις γυναίκες να αγοράζουν και να στέλνουν στους άνδρες.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου για να στείλουν κρυμμένα νοήματα και μηνύματα. Η παράδοση αυτού χρονολογείται από τη βικτωριανή εποχή, όταν οι μνηστήρες χρησιμοποιούσαν λουλούδια για να στείλουν κωδικοποιημένα μηνύματα στους εραστές τους. Τα τριαντάφυλλα είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής επιλογή λουλουδιών για αποστολή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η λαογραφία λέει ότι το να στείλεις δέκα τριαντάφυλλα σημαίνει «είσαι τέλειος», μια ντουζίνα τριαντάφυλλα σταλμένα «γίνε δικό μου» και για εκείνους που σπρώχνουν τη βάρκα και αγοράζουν δύο ντουζίνες τριαντάφυλλα είναι λέγοντας «για πάντα δικός σου». Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι τα τριαντάφυλλα που στέλνονται χωρίς τα αγκάθια και τα φύλλα τους λένε «δεν υπάρχει τίποτα να ελπίζεις ή να φοβάσαι», ενώ ένα τριαντάφυλλο που δίνεται με τα αγκάθια του αφαιρεμένα, αλλά και πάλι με τα φύλλα του λέει «Δεν φοβάμαι πλέον να αποκαλύψω τα συναισθήματά μου. Ζω με την ελπίδα ».

Το χρώμα των τριαντάφυλλων που αποστέλλονται έχει επίσης κρυφές έννοιες, επιλέξτε προσεκτικά για να στείλετε το σωστό μήνυμα! Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι σημάδι αληθινής αγάπης, το βρύα σημαίνει ότι αγαπάς κάποιον από μακριά, τα μωβ τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν την αιώνια αγάπη. Προσέξτε να στέλνετε κίτρινα τριαντάφυλλα καθώς δίνουν το μήνυμα ότι ζηλεύετε, ενώ τα λευκά τριαντάφυλλα λένε “δεν σ’αγαπώ!”

Τα τριαντάφυλλα είναι γνωστά για τον αισθησιασμό των μεταξωτών πετάλων τους, το άρωμά τους ενισχύει την «ερωτεία». Οι επιστημονικές έρευνες έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν ότι τα τριαντάφυλλα έχουν συγκεκριμένες χημικές ουσίες που μας δίνουν ένα χαρούμενο συναίσθημα και πολλοί αρωματοθεραπευτές χρησιμοποιούν ροδέλαιο για να μειώσουν το άγχος και την ένταση.

Οι άνθρωποι στέλνουν λουλούδια εκτός από τριαντάφυλλα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Υπάρχει μια ποικιλία από ανοιξιάτικα λουλούδια που έρχονται επίσης σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ, εάν πρέπει να τηρηθούν τα παραδοσιακά χρώματα του Αγίου Βαλεντίνου, ωστόσο, πρόσφατα έχει γίνει πολύ μοντέρνο να στέλνουμε τεράστιες ανθοδέσμες από ανοιξιάτικα λουλούδια με διάφορα ζωηρά χρώματα ή μια πόζα με έντονα αρωματικά εποχιακά λουλούδια, όπως νάρκισσος, λιλά και κρίνο της κοιλάδας.

Για τους πιο τολμηρούς, ένα αντιρρίνιο σε σχήμα γιγαντιαίας αγάπης-καρδιάς διατίθεται σε λευκό, ροζ και πράσινο λάιμ και ένα «αυθόρμητο» γυαλιστερό lip-stick κόκκινο χρώμα. Το λουλούδι περιβάλλει ένα φαλλικό σχήμα κρεμώδους φάρου και σίγουρα θα αφήσει τον Βαλεντίνο σας ακριβώς όπως αισθάνεστε!

Οι εξωτικές και σπάνια εμφανισμένες ορχιδέες όπως το Oncidium με μια μάζα από μικρά λουλούδια σε σχήμα πεταλούδας ή το Paphiopedilum, η ορχιδέα με παντόφλες, έχουν γίνει τα πιο λαμπερά λουλούδια για διασημότητες που φαίνονται να δίνουν και να λαμβάνουν αυτή τη σεζόν. Άλλα εξωτικά και τροπικά λουλούδια, το Bird of Paradise με τα αδιαμφισβήτητα μεγάλα μπλε και πορτοκαλί λουλούδια του ή το ψηλό, εξαιρετικά αρωματισμένο Tuberose κάνουν μια πραγματική δήλωση ατομικισμού και μοναδικότητας που στέλνονται ως λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.