Κίνδυνοι για την ασφάλεια του σπιτιού νωρίς το πρωί στο μπάνιο

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που σηκώνονταν από το κρεβάτι το πρωί και κατευθύνονταν κατευθείαν σε μια από τις πιο επικίνδυνες ζώνες του σπιτιού για να πάνε στη δουλειά, κάτι που θα ήταν εντελώς επικίνδυνο! Δεν είναι πολλοί αυτοί που πηγαίνουν στο γκαράζ για να κάνουν δουλειά στο αυτοκίνητο με μισόκλειστα μάτια ή κατεβαίνουν κατευθείαν στο υπόγειο σε ολισθηρές σκοτεινές σκάλες, κυρίως επειδή πριν κάποιος είναι σε πλήρη εγρήγορση και ξύπνιος για την ημέρα, αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα! Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι σχεδόν όλοι κατευθύνονται κατευθείαν σε ένα από τα λιγότερο προφανώς επικίνδυνα δωμάτια του σπιτιού χωρίς να το σκεφτούν δύο φορές, το μπάνιο. Υπάρχουν κίνδυνοι σε κάθε στροφή όταν προσπαθείτε να περιηγηθείτε στο μπάνιο το πρωί. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς είναι να γνωρίζετε ποιους κινδύνους πρέπει να προσέξετε.

Γλιστρήματα και ταξίδια. Όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μέσα και έξω από το μπάνιο το πρωί, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να χυθεί νερό, να χυθεί σαπούνι, να μείνουν διάσπαρτα διάφορα αντικείμενα όπως ρούχα, παντόφλες και μπουκάλια σαμπουάν και διάφορα άλλοι κίνδυνοι που μπορεί να προκαλέσουν τους νυσταγμένους λουόμενους να γλιστρήσουν ή να σκοντάψουν. Οι κίνδυνοι εδώ για την ασφάλεια του σπιτιού σας είναι προφανείς, καθώς οι σκληρές κεραμικές επιφάνειες του μπάνιου δεν είναι συχνά επιεικές. Φροντίστε να προσθέσετε χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως αντιολισθητική επιφάνεια στο κάτω μέρος της μπανιέρας ή του ντους, κάγκελα και λαβές ασφαλείας και αντιολισθητικά χαλάκια μπάνιου. Τα λιγότερο προφανή χαρακτηριστικά ασφαλείας μπορεί να περιλαμβάνουν ένα προστατευτικό ρούχων για το πλύσιμο ρούχων, μια θήκη ντους για να ανεβοκατεβάζεις τα μπουκάλια σαπουνιού και σαμπουάν από το πάτωμα, ακόμη και μια κρεμάστρα για πετσέτες κρεμασμένη κοντά στο ντους για να μην στάζει το νερό που γλιστράει σε όλο το πάτωμα.

Δηλητηριάσεις. Σήμερα, με τον αριθμό των φαρμάκων, των τονωτικών, των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και άλλων κουτιών και φιαλών που φυλάσσονται γύρω από το μπάνιο, τα νήπια δεν είναι τα μόνα που πρέπει να προστατεύονται από τις δηλητηριάσεις. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι ένας αυξημένος αριθμός εφήβων και ενηλίκων πέφτουν θύματα δηλητηρίασης στο σπίτι παίρνοντας λάθος ποσότητες λάθος φαρμάκων, είτε για ψυχαγωγικό είτε κατά λάθος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο και προφανώς να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του σπιτιού σας. Κρατάτε πάντα τα ισχυρά συνταγογραφούμενα φάρμακα και τυχόν φάρμακα που μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνα κλειδωμένα μακριά από άλλα μέλη της οικογένειας. Σκεφτείτε ακόμη και να τα μετακινήσετε από το μπάνιο στο υπνοδωμάτιο για πρόσθετη ασφάλεια. Σε ένα σπίτι με νήπια ή μικρά παιδιά, βάλτε τα προϊόντα καθαρισμού ή άλλα δηλητήρια σε μέρος όπου τα παιδιά δεν μπορούν να φτάσουν ή αποθηκεύστε τα μακριά από το μπάνιο σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι για να αποθαρρύνετε την επαφή.

Κίνδυνοι για το νερό. Μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια του σπιτιού που κρύβονται στο νερό για μέλη της οικογένειας όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των εγκαυμάτων και ακόμη και του πνιγμού. Χρειάζεται μόνο λίγο νερό για να πνιγεί κάποιος, μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί όταν κάποιος υποστεί ένα γλίστρημα, σκοντάφτισμα ή πτώση που τον καθιστά ανίκανο να σηκωθεί. Επιπλέον, οι ενήλικες είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από τους κινδύνους των ηλεκτρονικών συσκευών γύρω από το νερό που προκαλούν ηλεκτροπληξία και ακόμη και θάνατο. Να το παίζετε πάντα με ασφάλεια και να κινείστε αργά όταν κάνετε ελιγμούς γύρω από λιμνάζοντα νερά το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.