Θα με βοηθήσει η κατανάλωση σκύλων τσίλι με τη δυσκοιλιότητα μου;

Εάν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, μπορεί να λάβετε πολλές περίεργες συμβουλές για το πώς να τη θεραπεύσετε. Αν έχετε αναρωτηθεί αν τα σκυλιά τσίλι θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα πράγματα να κινηθούν, ίσως να θέλετε να το σκεφτείτε δύο φορές. Εάν τρώτε ένα κανονικό βοδινό χοτ ντογκ και παραδοσιακό βοδινό τσίλι, πιθανότατα θα κάνει το πρόβλημα ακόμη χειρότερο. Ίσως σκέφτεστε ότι, καθώς τα σκυλιά τσίλι φαίνεται να περνούν από μέσα σας χωρίς πρόβλημα, θα μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν τη δυσκοιλιότητα σας και τα πράγματα θα πάνε μόνα τους.

Πρώτον, είναι καιρός να σταματήσετε να βλέπετε το σώμα σας ως ένα τόσο απλό σύστημα. Εάν έχετε δυσκοιλιότητα, δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Δεν είναι ότι μπορείτε να ρίξετε κάποιο ισοδύναμο ανοιχτήρι αποχέτευσης στο στομάχι σας και φυσικά θα σπάσει. Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι σημάδι πολλών διαφορετικών πραγμάτων και πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στο γιατί έχετε δυσκοιλιότητα. Αντί να ρωτάτε τι μπορείτε να φάτε ή να πιείτε για να καθαρίσετε το σύστημά σας, θα πρέπει να αναρωτιέστε γιατί έχετε δυσκοιλιότητα αρχικά. Μόλις καταλάβετε την αιτία της δυσκοιλιότητάς σας, μπορείτε να αποφύγετε τις τροφές ή τους παράγοντες που την προκάλεσαν.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε δυσκοιλιότητα. Ίσως πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό και να έχετε αφυδατωθεί. Μπορεί να μην έχετε την κατάλληλη ποσότητα φυτικών ινών στην καθημερινή σας διατροφή. Μπορεί να γερνάτε και τα έντερά σας να μην είναι τόσο ενεργά όσο παλιά. Ίσως έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και είστε υπό πολύ άγχος. Ίσως περιμένατε πολύ για να πάτε στην τουαλέτα και τώρα τα σπλάχνα σας δεν ανταποκρίνονται. Οποιοσδήποτε αριθμός ασθενειών έχει ως σύμπτωμα τη δυσκοιλιότητα, θα μπορούσατε ενδεχομένως να έχετε μία από αυτές ή κάτι χειρότερο. Είναι πιθανό να μην το κάνετε, αλλά δεν πρέπει να το πάρετε ελαφρά και να σκεφτείτε μια γρήγορη λύση.

Αν φτιάξατε τον εαυτό σας έναν σκύλο tofu και το βάλατε με χορτοφαγικό τσίλι φτιαγμένο με συστατικά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και το φάγατε όλο πάνω από ένα κουλούρι ολικής αλέσεως, ίσως έχετε την ευκαιρία να απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα σας. Μόνο ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο ή ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο θα προσφέρει κάθε είδους άμεση ανακούφιση. Εάν προσπαθήσετε να διορθώσετε τη δυσκοιλιότητα τρώγοντας κάτι, θα πρέπει ακόμα να περιμένετε να περάσει από το πεπτικό σας σύστημα και αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ.

Τι πρέπει να κάνετε πραγματικά, κάντε μια συμφωνία με τον εαυτό σας να πίνετε περισσότερο νερό και να τρώτε περισσότερα λαχανικά κάθε μέρα. Αυτό θα προωθήσει την υγιή λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος και θα αποτρέψει μελλοντικές περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Εάν εξακολουθείτε να υποφέρετε από αυτό το πρόβλημα σε τακτική βάση αφού κάνετε αλλαγές διατροφής και τρόπου ζωής, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να δείτε εάν πάσχετε από κάποια υποκείμενη νόσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.