Η σημασία του χρυσού στον κινεζικό πολιτισμό

Όλοι μας γνωρίζουμε καλά το γεγονός, ότι διαφορετικά μέρη του κόσμου έχουν διαφορετικά είδη πολιτισμών και το καθένα είναι διαφορετικό από το άλλο. Ο χρυσός είναι ένα μέταλλο που έχει μεγάλη σημασία σε πολλούς πολιτισμούς του κόσμου. Οι Κινέζοι είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο. Αυτό είναι κάτι που κάνει τον κινεζικό πολιτισμό σχετικά πιο περίπλοκο από τους υπόλοιπους πολιτισμούς.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κινεζικός πολιτισμός είναι πολύ παλιός, έχει δει πολλούς ηγεμόνες και μορφές κυβερνήσεων. Από την αρχαιότητα, ο χρυσός συνδέεται με την καλή τύχη και θεωρείται ότι είναι το χρώμα των αυτοκρατόρων. Καθώς θεωρούνταν τυχερό ζώδιο, οι αυτοκράτορες συνήθιζαν να φορούν ρούχα σε χρυσό χρώμα και επίσης φορούσαν αξεσουάρ που είχαν πάνω τους χρυσό ή είχαν χρυσό χρώμα.

Η σημασία του χρυσού κάνει το χρυσό χρώμα πολύ σημαντικό μέρος της κινεζικής κουλτούρας. Ο χρυσός όπως και το χρυσό χρώμα θεωρούνταν πάντα σύμβολο πολυτέλειας στην κινεζική κουλτούρα. Αυτό έχει σχέση με τους αυτοκράτορες που χρησιμοποιούν χρυσό και χρυσό χρώμα.

Τα άτομα με υψηλή θέση τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο χρυσό. και τα χρυσά αντικείμενα θεωρούνται εξαιρετικό δώρο. Στην κινεζική κουλτούρα, το χρυσό χρώμα καθώς και ο χρυσός θεωρούνται γήινο στοιχείο και είναι μια αναπαράσταση του πλούτου στους Τέσσερις Κινεζικούς Πυλώνες του Πεπρωμένου.

Το γεγονός ότι η κινεζική κουλτούρα είναι πολύπλοκη αποκαλύπτει επίσης ότι το χρυσό χρώμα έχει ένα είδος διπλής σημασίας και είναι το πένθιμο χρώμα που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι Βουδιστές. Εκτός από αυτό το γεγονός, παραμένει το γεγονός ότι ο χρυσός είναι σημαντικό μέρος όλων των σημαντικών γιορτών του κινεζικού πολιτισμού.

Το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Κίνα στην αρχή της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς είναι μια από τις φορές που η ζήτηση χρυσού στην Κίνα είναι πολύ υψηλή και οι πωλήσεις χρυσού αλλά και κοσμημάτων αυξάνονται σημαντικά. Αυτή είναι η εποχή που οι άνθρωποι αγοράζουν χρυσό για τον εαυτό τους, αλλά και για τους αγαπημένους τους ως δώρα. Το φεστιβάλ είναι ένα σημαντικό μέρος της κινεζικής κουλτούρας και πυροδοτεί τις πωλήσεις χρυσού στην Κίνα κάθε χρόνο.

Οι δράκοι είναι ένα σημαντικό μυθολογικό σύμβολο που κυριαρχεί στον κινεζικό πολιτισμό. Ο χρυσός χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή αυτών των δράκων. Το χρυσό χρώμα χρησιμοποιείται σε αφθονία και υπάρχουν και άλλα μικρά κομμάτια που χρησιμοποιούνται σε αυτούς τους δράκους για λόγους διακόσμησης. Το κέντημα γίνεται επίσης με χρήση ειδικού είδους κλωστής που είναι επιχρυσωμένο για την κατασκευή αυτών των δράκων ως κρεμάστρες τοίχου.

Η πολιτιστική σημασία του χρυσού είναι εμφανής από το γεγονός ότι ο χρυσός ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος του κινεζικού νομίσματος από πολύ παλιά. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μέρος της κινεζικής τέχνης. Το 1987 ιδρύθηκε μια εταιρεία στην Κίνα, η οποία κατασκευάζει αναμνηστικά νομίσματα από χρυσό. Αυτά τα νομίσματα κατασκευάζονται σε διαφορετικά σχέδια σε διαφορετικές περιστάσεις με μια απεικόνιση ενός συγκεκριμένου γεγονότος στο κέρμα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της κινεζικής τέχνης και πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.