Η σημασία του να φοράτε άνετα παπούτσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να φοράτε άνετα παπούτσια; Τι έγινε με το ρητό «η ομορφιά είναι πόνος»; Ναι, η ομορφιά είναι πόνος, αλλά αξίζει η ομορφιά και το στυλ να υπομείνεις όλο αυτόν τον πόνο; Υπάρχουν διάφορα είδη παπουτσιών για άνδρες και γυναίκες. Για τους άνδρες, τα στυλ περιλαμβάνουν λαμπερά μαύρα επίσημα, μυτερά παπούτσια, casual sneakers και παντόφλες. Για τις γυναίκες, τα στυλ περιλαμβάνουν γόβες, παντόφλες ή σαγιονάρες, γυναικεία αθλητικά παπούτσια, φλατ και τόσα άλλα. Τα παπούτσια μπορούν να περιγράψουν την προσωπικότητα και την αίσθηση της μόδας ενός ατόμου, αλλά μπορεί επίσης να φέρουν βασανιστικό πόνο.

Οι άντρες συνήθως προτιμούν αυτό που νιώθουν ότι είναι τα πιο άνετα παπούτσια για αυτούς, παρά το τι πιστεύουν οι άλλοι, επειδή δεν είναι τόσο επιλεκτικοί και επιλεκτικοί όσο οι γυναίκες. Οι γυναίκες από την άλλη, ανάλογα με την περίσταση, επιλέγουν να αντέξουν τον πόνο αρκεί να φαίνονται καλά τα πόδια τους.

Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει με τα περισσότερα θηλυκά είναι ότι όταν βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο και φορούν τακούνια 5 ιντσών επειδή μόλις έχουν έρθει από μια εκδήλωση ή απλά θέλουν να τα φορέσουν, αρχίζουν να παραπονιούνται μια ή δύο ώρες αργότερα για πόνο. , πονεμένα πόδια και δάχτυλα. Το να φοράτε άβολα υποδήματα είναι καλό μόνο για λίγο, αλλά τα οφέλη τους θα μετατραπούν σε μειονεκτήματα, όχι μόνο για τα πόδια σας αλλά και για την υγεία και την προσωπική σας ευεξία, εάν αρχίσετε να τα φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθούν μερικοί λόγοι και δηλώσεις που υπογραμμίζουν τη σημασία του να φοράτε τα πιο άνετα παπούτσια:

• Τα άβολα υποδήματα μπορεί να επηρεάσουν τα νεύρα σας και να σας προκαλέσουν την υγεία σας.

Ένα παράδειγμα θα ήταν τα μυτερά. Τα αιχμηρά παπούτσια μπορεί να συμπληρώνουν το ντύσιμό σας, αλλά δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πώς νιώθετε τα δύο ή τρία τελευταία δάχτυλα των ποδιών σας να σφίγγονται μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα; Δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο επώδυνα θα γίνουν τα πόδια σας; Αυτό επίσης δεν είναι ωφέλιμο για την υγεία σας, επειδή τα πόδια σας θα πονέσουν, ειδικά στα δύο τελευταία δάχτυλα των ποδιών, λόγω του νευρώματος Morton, το οποίο είναι μια μη φυσιολογική πάχυνση των ιστών που περιβάλλουν τα πόδια. Μερικές φορές, αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να γίνουν εξαιρετικά σοβαρές, που η μόνη θεραπεία είναι να κάνετε μια χειρουργική επέμβαση μόνο για να απαλλαγείτε από τον πόνο.

Θα ήταν εντάξει εάν σκοπεύετε να φορέσετε αυτά τα άβολα υποδήματα μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα και μετά μπορείτε απλώς να αλλάξετε σε πιο άνετα μετά την εκδήλωση, όπως σαγιονάρες ή παντόφλες. Είναι επίσης καλό για την υγεία και την προσωπική σας υγιεινή εάν αφήνετε τα πόδια σας να αναπνέουν και να χαλαρώνουν.

• Επηρεάζει τον τρόπο που περπατάτε.

Μόλις τα άβολα υποδήματα επηρεάσουν αρνητικά τα πόδια σας, ο πόνος μπορεί να χτυπήσει τόσο άσχημα που θα αρχίσει να επηρεάζει τον τρόπο που περπατάτε. Μπορεί να αρχίσετε να κουτσαίνετε, επομένως, καθιστώντας σας πιο δύσκολο να περπατήσετε. Αν δεν το ξέρατε, η υγεία έχει σχέση με τα είδη των παπουτσιών που φοράτε. Το να φοράτε παπούτσια που δεν είναι άνετα θα έχει αρνητική επίδραση στον τρόπο που περπατάτε, ασκώντας πίεση και σε άλλα μέρη του σώματός σας, όπως τα γόνατα, τους μηρούς, τους αστραγάλους, τους γοφούς και την πλάτη σας. Η στάση σας μπορεί επίσης να αλλάξει στη θέση. Επίσης, εάν είστε το άτομο του οποίου τα γόνατα και οι αστραγάλοι είναι πολύ ευαίσθητα, μπορεί να καταλήξετε να έχετε έναν στριμμένο αστράγαλο ή ένα εξαρθρωμένο κάλυμμα γονάτων.

• Τα παπούτσια προορίζονται να προστατεύουν τα πόδια, να μην τα πληγώνουν ή να τα βλάπτουν.

Τα κακά υποδήματα θα προκαλέσουν τελικά στα πόδια σας φουσκάλες, κότσι και/ή κάλους. Αυτές είναι η απάντηση του ποδιού στα κακά παπούτσια. Αυτά τα τρία είναι τρομερά επώδυνα και μόνο οι φουσκάλες μπορούν να φύγουν από μόνες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.