Η επίδραση της φαγούρας της δακτυλίτιδας σε μια φυσική και συναισθηματική όψη

Σωματικά Βασανιστήρια

Η δακτυλίτιδα που σχετίζεται με μια φαγούρα είναι μια από τις καταστροφικές δερματικές ασθένειες γιατί δεν επιλέγει ένα καλό μέρος για να εξαπλώσει την επιβλαβή μόλυνση στο σύνολο του σώματος. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ευαίσθητες περιοχές που έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία του ατόμου. Αυτά τα συγκεκριμένα μέρη του σώματος που είναι ενοχλητικό να γρατσουνιστεί κανείς είναι η βουβωνική χώρα, ο κόλπος, το στήθος και οι γλουτοί. Δεδομένου ότι η δακτυλίτιδα είναι μεταδοτική και αναπτύσσεται γρήγορα, μπορεί να βλάψει την περιοχή όπου βρίσκεται. Μπορεί να καλύψει ολόκληρο το σώμα όταν δεν αντιμετωπίζεται σωστά.

Η φαγούρα ringworm έχει τα μειονεκτήματά της που επιβαρύνονται από το άτομο. Στην περίπτωση της δακτυλίτιδας που αναπτύσσεται οπουδήποτε, το κύριο σύμπτωμα της φαγούρας όταν γρατσουνίζεται δημιουργεί μια πληγή που μπορεί να μολυνθεί όταν δεν αντιμετωπιστεί. Η τάση για ξύσιμο είναι αναπόφευκτη αφού είναι η στιγμιαία αντίδραση του σώματός μας όταν νιώθουμε τη φαγούρα. Αφού προκύψει μια πληγή από το ξύσιμο που μερικές φορές γίνεται ασυναίσθητα ακόμη και χωρίς να κοιτάξετε το προσβεβλημένο μέρος, εμφανίζεται μια εκδήλωση μόλυνσης. Καθώς η μόλυνση τρέχει στην πληγείσα περιοχή και διεισδύει βαθιά μέσα στο σώμα, το άτομο που βιώνει αυτή τη διαδικασία υποφέρει από πόνο.

Μια απλή φαγούρα με δακτυλίτιδα που οδήγησε σε μια πληγή περιορίζει το άτομο να κάνει άλλα πράγματα χρησιμοποιώντας το προσβεβλημένο μέρος. Όταν η δακτυλίτιδα είναι στο χέρι, το άτομο που έχει την πάθηση έχει πρόβλημα στο πλύσιμο των πιάτων, στο πλύσιμο των ρούχων ή σε οποιαδήποτε χειρωνακτική εργασία. Στο χώρο εργασίας, το άτομο μπορεί να δυσκολεύεται να κάνει κάποιες εργασίες γραφείου, όπως αποστολή email, πληκτρολόγηση, τακτοποίηση εγγράφων ή αρχείων στο αρχειοθέτημα ή να υπογράψει τυχόν έγγραφα.

Εάν η φαγούρα της δακτυλίτιδας είναι γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών, το άτομο μπορεί να δυσκολεύεται να περπατήσει με τα παπούτσια, τα σανδάλια ή τις παντόφλες του. Μπορεί να δυσκολεύονται να πάνε σε μέρη. Το ταξίδι τους είναι περιορισμένο μόνο ενώ υποφέρουν από πόνο σε κάθε τους βήμα. Άλλοι που έχουν σοβαρή περίπτωση δακτυλίτιδας στο πόδι μπορεί να μην μπορούν να περπατήσουν καθόλου. Αυτό θα τους εμποδίσει να έχουν τις συναντήσεις τους με επιχειρηματίες συντρόφους, πελάτες ή υποψήφιους πελάτες.

Ο πόνος είναι πάντα παρών σε όλες τις ζημιές που έχουν γίνει και προκλήθηκαν μόνο από μια φαγούρα ringworm. Η επίδραση της δακτυλίτιδας δεν φαίνεται μόνο έξω από το σώμα, αλλά η ουλή που θα μπορούσε να σας προκαλέσει συναισθηματικά προσθέτει περισσότερη ζημιά.

Ψυχικός Πόνος

Η φαγούρα και ο πόνος της δακτυλίτιδας δεν είναι τόσο εύκολο να ανεχθούν. Η σωματική ανοχή του κάθε ατόμου διαφέρει μεταξύ τους. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι στον πόνο και δεν έχουν ισχυρό κατώφλι. Η ανοχή στον πόνο θα μπορούσε να συνδεθεί με τον τύπο προσωπικότητας ενός ατόμου. Οι εσωστρεφείς είναι υπερβολικά ευαίσθητοι στον πόνο. Νιώθουν σχεδόν τα πάντα από ό,τι συμβαίνει γύρω τους και τι συμβαίνει μέσα στο σώμα τους. Τείνουν να εστιάζουν, κάτι που μερικές φορές είναι περισσότερο μειονέκτημα παρά πλεονέκτημα, ειδικά στην αντιμετώπιση του πόνου που είναι αντίθετο σε άτομα που είναι εξωστρεφή. Οι εξωστρεφείς αισθάνονται τον πόνο λιγότερο σε εκείνους τους ανθρώπους που είναι εσωστρεφείς. Το μυαλό τους δεν εστιάζεται στον πόνο που νιώθουν αλλά στους ανθρώπους που τους περιβάλλουν. Είναι χαρούμενοι και εξωστρεφείς, κάτι που διαφέρει από τους εσωστρεφείς που είναι μόνοι και απόμακροι.

Οι ιδέες που ήρθαν ορμητικά στο μυαλό του ατόμου που πάσχει από τη νόσο είναι αρκετά αρνητικές. Η σοβαρότητα της κατάστασής τους και ο πόνος επηρεάζουν τα συναισθήματά τους. Μπορεί να σκέφτονται οποιεσδήποτε δυσάρεστες σκέψεις καθώς βιώνουν την αγωνία της κατάστασης. Έχοντας αυτές τις σκέψεις θα τους κάνει να αισθάνονται κατάθλιψη, απογοήτευση, θυμό κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.