Η Εξέλιξη του Αφρικανικού Σχεδίου Μόδας

Ο θρύλος λέει ότι ο άνθρωπος βρήκε τον τρόπο να ντύνεται με φύλλα όταν κατάλαβε για πρώτη φορά ότι έπρεπε. Αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί η πρώτη απόπειρα σχεδιασμού μόδας γνωστή στον άνθρωπο. Με τα χρόνια, κάθε χώρα έχει καταφέρει να πάρει την παραδοσιακή της ενδυμασία και να κάνει εντελώς νέες δηλώσεις μόδας από αυτές. Το αφρικανικό σχέδιο μόδας εντάχθηκε επίσης στις τάξεις των διεθνών οίκων μόδας πριν από χρόνια.

Όσον αφορά το αφρικανικό σχέδιο μόδας, πολλά από τα σχέδια έχουν εξελιχθεί από τον καιρό της χώρας. Οι άνθρωποι έπρεπε να παραμείνουν άνετα και τα υλικά επιλέχθηκαν με βάση τη σκληρότητα του κλίματος. Αυτό οδήγησε στη χρήση πολλών ειδών υλικών που μπορεί να μην έχουν χρησιμοποιηθεί στον κύριο σχεδιασμό. Η διατήρηση αυτών των υλικών και σχεδίων ζωντανά ήταν δουλειά αρκετών μελών της αφρικανικής βιομηχανίας σχεδιασμού μόδας.

Υπήρξε μια τεράστια φυλετική επιρροή τόσο στις πασαρέλες, στις φωτογραφίσεις και στο street style και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να σας φέρουμε μερικά από τα αγαπημένα μας για να ολοκληρώσουμε μια φυλετική εμφάνιση. Μόλις μας έστειλαν αυτά τα αφρικανικά εμπνευσμένα σανδάλια μέσω email, φαίνονται χαριτωμένα, αλλά μας αρέσουν περισσότερο τα καφέ σανδάλια με λοφίο παγωνιού. Μπορείτε να ψωνίσετε εδώ στο Anthropologie.

Νέες συλλογές swirl της Γκανέζης σχεδιάστριας Diva Delicious παρουσιάζονται στη νέα ταινία της Γκάνας Adam’s Apple της Shirley Frimpong Manso. Το ηχητικό κομμάτι της ταινίας είναι της EFYA με τίτλο Sexy Sassy Wahala Δείτε το παρακάτω για να δείτε όλα τα αφρικανικά εμπνευσμένα σχέδια και να ετοιμαστείτε για την κυκλοφορία των συλλογών Diva Delicious Swirl. Η Shadders είναι περήφανη για τη σχεδιάστρια Sandi owusu του Diva Delicious καθώς πηγαίνει τις συλλογές της σε άλλο επίπεδο.

Το αφρικανικό σχέδιο μόδας ξεκίνησε αρχικά με πολλά δέρματα ζώων και γούνα. Όλα αυτά είναι απαραίτητο μέρος της ενδυμασίας και του πολιτιστικού υπόβαθρου κάποιου. Ωστόσο, με τον καιρό, αυτά εξελίχθηκαν σε διεθνώς αποδεκτά και περιζήτητα σχέδια. Σήμερα η ανταπόκριση σε μια αφρικανική επίδειξη μόδας είναι τεράστια. Μεταξύ των ειδών ινών που χρησιμοποιούνται για ρούχα είναι ο φοίνικας ραφίας, η γιούτα, το λινάρι και το μετάξι. Οι φυσικές βαφές από λαχανικά και μέταλλα χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν τις μοναδικές αποχρώσεις του χρώματος.

Το αφρικανικό σχέδιο μόδας ενσωματώνει τη χρήση τελετουργικών ενδυμάτων όπως ύφασμα Ashanti Kente και Άγκυρα κ.λπ. Μερικά από τα μεγάλα ονόματα στον αφρικανικό σχεδιαστικό κόσμο είναι η Seidnaly Alphadi (το παιδί της ερήμου) και η Sara Abera από την Αιθιοπία. Η Oumou Sy επίσης έχει κάνει όνομα στη σειρά ετοίμων ρούχων και αξεσουάρ μόδας και πιο πρόσφατα οι Deola Sagoe, Jewel by Lisa, David Thale και πολλοί πολλοί ακόμη σχεδιαστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.