Η δραματική κωμωδία της Σταχτοπούτας

Στα παιδικά μας χρόνια ενώ ήμασταν στο σχολείο, είχαμε πολιτιστικές παραστάσεις όπου οι μαθητές του σχολείου έπαιζαν τραγούδι, χορό, δράμα και λόγο. Μεταξύ πολλών τέτοιων προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε εκείνο το σχολείο, ένα δράμα μου μιλάει πραγματικά αυτή τη στιγμή και μου προκαλεί το γέλιο που πονάει η κοιλιά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περί τίνος πρόκειται.

Ήταν ένα δράμα της Σταχτοπούτας που στην πραγματικότητα αποδείχθηκε κωμωδία. Το πρόσωπο που σκηνοθέτησε αυτό το δράμα φαινόταν να είχε επικεντρωθεί στο να κάνει πρόβες στους μαθητές της μόνο στους διαλόγους και τις συνομιλίες που είχαν εκτελεστεί καλά από αυτούς.

Τι γίνεται όμως με τα ξεσπάσματα των ερμηνευτών; Λοιπόν, αυτό ήταν φτωχό. Ενώ η Σταχτοπούτα ήταν ένα μικρό όμορφο κορίτσι, δεν φορούσε τίποτα φανταχτερό στο πάρτι, ούτε φορούσε παπούτσια με τακούνι, αλλά παντόφλες για το σπίτι και η παντόφλα της δεν έβγαινε από το πόδι της όταν έτρεχε μετά τα μεσάνυχτα από το πάρτι. Το έτριψε στο πάτωμα για περισσότερες από μία προσπάθειες και τελικά υποχώρησε και έφυγε τρέχοντας από τη σκηνή.

Αυτή η φρικτή παντόφλα που έλειπε βρέθηκε από τον πρίγκιπα, που ήταν στην πραγματικότητα κορίτσι, ντυμένος αγόρι και δεν έμοιαζε με αγόρι. Το κράτησε ψηλά νιώθοντας ντροπή να το δείξει στο κοινό, αλλά παρ’ όλα αυτά έπαιξε το ρόλο της.

Τα περισσότερα μειονεκτήματα στο δράμα ήταν ότι οι θετές αδερφές της Σταχτοπούτας ήταν επίσης άσχημα ντυμένες στο πάρτι και ούτε οι θετές αδερφές της ούτε η μαμά τους φαινόταν κακές.

Στο τέλος, ένα παραμυθένιο δράμα αποδείχτηκε κωμικό δράμα και όλοι γελούσαν με κέφι σε κάθε σκηνή και τις πράξεις των ερμηνευτών. Δεδομένου ότι μπορούσε να προσφέρει τόση ψυχαγωγία στο κοινό, δεν ήταν καθόλου αποτυχία και το κοινό βρυχήθηκε με μεγαλύτερο γέλιο και κέφι και χειροκρότησε χαρούμενα καθώς τελείωσε το δράμα.

Τέτοια αναψυχή χρειάζεται για μαθητές σχολείων. Τα προγράμματα δεν χρειάζεται να είναι τελείως τέλεια όπως δείχνει αυτό το παράδειγμα ιστορίας. Πρέπει να οργανωθούν στα σχολεία, ώστε οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν και να απολαμβάνουν να είναι θεατές από το κοινό, να μοιράζονται γέλια και στη διαδικασία να ελευθερώνουν το μυαλό τους. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες, αλλά αν οι δάσκαλοι κάνουν λίγη προσπάθεια για να κάνουν τους μαθητές τους να κάνουν πρόβες και να προετοιμαστούν για πολιτιστικά προγράμματα όπως αυτό που ανέφερα εδώ, οι μαθητές έχουν πολλά να ωφεληθούν και να είναι χαρούμενοι για μια γεμάτη μέρα. θα είναι μια υπέροχη ανάμνηση για να κουβαλούν μαζί τους για μια ζωή. Γι’ αυτό η διοργάνωση πολιτιστικών προγραμμάτων από την πλευρά ενός σχολείου είναι τόσο σημαντική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.