Η Βιομηχανία υποδημάτων μπαίνει στην πράσινη παραγωγή

Σε έναν κόσμο όπου ένα άτομο μπορεί να έχει μέχρι και πενήντα ζευγάρια παπούτσια, η βιομηχανία υποδημάτων έχει αρχίσει να βλέπει την ανάγκη να υιοθετήσει πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Οι κατασκευαστές υποδημάτων βελτιώνουν τις μεθόδους παραγωγής τους για να μειώσουν το μέγεθος του αποτυπώματος άνθρακα που αφήνουν πίσω τους. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι η πράσινη συναρμολόγηση δεν είναι αρκετή, η βιομηχανία έχει ενσωματώσει ανακυκλωμένα και βιοδιασπώμενα υλικά στην παραγωγή υποδημάτων φιλικών προς το περιβάλλον.

Κατασκευή υποδημάτων φιλικών προς το περιβάλλον

Στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ξεπήδησαν τα εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εγχώρια κατασκευή υποδημάτων άνθισε. Λόγω των φθηνών πρακτικών παραγωγής στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές υποδημάτων έχουν εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η δημιουργία πράσινων υποδημάτων φέρνει μέρος αυτής της επιχείρησης πίσω στο σπίτι.

Λιγότερη ενέργεια, περισσότερα κέρδη

Οι κατασκευαστές παπουτσιών μπορούν πραγματικά να εξοικονομήσουν χρήματα κάνοντας πράσινο! Οι ακόλουθες πρακτικές παραγωγής γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στην κατασκευή λόγω της ικανότητάς τους να μειώνουν το κόστος:

– Αιολική ενέργεια

– Ηλιακή ενέργεια

– Μετατροπή αποβλήτων σε ενέργεια

– Μηχανήματα εξοικονόμησης ενέργειας

Υλικά φιλικά προς το περιβάλλον

Η χρήση πράσινων υφασμάτων και υλικών μετά την κατανάλωση στη φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή υποδημάτων έχει ήδη επηρεάσει σημαντικά τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της βιομηχανίας στη Γη. Περίπου από τα τέλη του 1800, η ​​Daniel Green Company με έδρα το Σεντ Λούις είναι ένας Αμερικανός τσαγκάρης που συμβαδίζει με την πράσινη εποχή. Οι γυναικείες παντόφλες Callie και Kenzie είναι κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένο μαλλί, σύντομα αναμένονται πιο φιλικά προς το περιβάλλον στυλ, η χρήση ενέργειας και η σπατάλη υλικών έχουν μειωθεί στις διαδικασίες κατασκευής τους.

Πράσινα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα:

– Ανακυκλωμένο μαλλί

– Ανακυκλωμένος πολυεστέρας

– Τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET)

– Οργανικό βαμβάκι

– Μπαμπού

– Κάνναβη

Ανακυκλωμένα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Η κατασκευή ενός παπουτσιού εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά δεν είναι κάτι καινούργιο. Το 2008, η Nike κυκλοφόρησε το Trash Talk, το πρώτο μπασκετικό παπούτσι της μάρκας φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από βιομηχανικά απόβλητα.

Επειδή το μέσο κλωστοϋφαντουργείο καταναλώνει περίπου 35 εκατομμύρια κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας την ώρα, είναι εύκολο να διαπιστωθεί το όφελος από την επαναχρησιμοποίηση των υλικών που είχαν αρχικά παραχθεί. Ορισμένοι κατασκευαστές πράσινων υποδημάτων έχουν παρακάμψει πλήρως τα υφάσματα, χρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια ή παλιά ελαστικά ως κύρια συστατικά για την παραγωγή των υποδημάτων τους.

Άλλες πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον στη βιομηχανία υποδημάτων: εξορθολογισμός των διαδικασιών, πράσινες συσκευασίες και δωρεές υπερβολικών αποθεμάτων

Το να λειτουργείς ως επιτυχημένη εταιρεία υποδημάτων μπορεί απλά να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά σήμερα οι κατασκευαστές έχουν επιλογές και η οικονομική επιτυχία δεν χρειάζεται να βαρύνει τον πλανήτη.

Οι φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες υποδημάτων εφαρμόζουν την πράσινη πρωτοβουλία σε όλες τις πτυχές της επιχείρησής τους, εφαρμόζοντας βιώσιμες εταιρικές πολιτικές και μεθόδους πράσινης συσκευασίας. Τα κουτιά κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά και οι κατάλογοι τυπώνονται σε χαρτί μετά την κατανάλωση με μελάνι σόγιας. Όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να εξαλείψουν τα απόβλητα δωρίζοντας υπερβολικά αποθέματα και ξεπερασμένα παπούτσια σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.