Εκπληξη! Ό,τι κι αν έχετε ακούσει Ο μύκητας στα νύχια των ποδιών δεν είναι ανίατος

Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν με τον μύκητα των νυχιών των ποδιών για είκοσι χρόνια ή περισσότερο – και οι περισσότεροι από αυτούς χάνουν σταθερά τη μάχη. Δεν θα φορούν σανδάλια, δεν θα δείχνουν τα πόδια τους και πολλοί έχουν αναπτύξει μια τέτοια αποστροφή στο να αφήνουν τους ανθρώπους να βλέπουν τα δάχτυλά τους που έχει επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα ζωής τους. Φανταστείτε, χωρίς πάρτι στην πισίνα, χωρίς ανοιχτά παπούτσια, χωρίς παραλίες και χωρίς διασκέδαση.

Τι είναι λοιπόν αυτή η μάστιγα που προκαλεί τόσα δεινά; Κοινός μύκητας των νυχιών των ποδιών. Γνωστή και ως tinea των νυχιών, αυτή η κατάσταση αποτελείται από ζωντανούς οργανισμούς που ευδοκιμούν στο υγρό και εντελώς σκοτεινό περιβάλλον που υπάρχει μέσα στα παπούτσια και τις κάλτσες. Τα προσβεβλημένα νύχια συνήθως κιτρινίζουν ή καφέ. Μπορούν να είναι χοντρά. Μπορεί να είναι εύθραυστα. Μερικές φορές μερικά νύχια ρίχνουν πολλές στρώσεις ή θρυμματίζονται γύρω από τις άκρες. Σχεδόν όλοι οι μύκητες των νυχιών των ποδιών είναι άσχημοι, επώδυνοι και ενοχλητικοί. Μερικές φορές αναδύει ακόμη και μια μυρωδιά. Και μάντεψε τι? Για όλους εκείνους τους ανθρώπους που αρνούνται να πάνε ξυπόλητοι, υπάρχουν περισσότερα άσχημα νέα. Το υγρό και σκοτεινό περιβάλλον που δημιουργούν τα βαριά παπούτσια και οι κάλτσες επιδεινώνουν την κατάσταση.

Υπάρχουν δεκάδες λύσεις, ιστορίες ηλικιωμένων συζύγων και παραδόσεις που αφορούν αυτό το θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά δεν λειτουργούν. Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει μια τιμημένη θεραπεία που θα μοιραστεί πρόθυμα μαζί σας. Έχουμε ακούσει ιστορίες για ξύδι, πατάτες, αλμυρό νερό και κάθε είδους τροφές και θεραπείες μετάλλων. Αλλά συχνά οι ίδιοι οι άνθρωποι που προωθούν αυτές τις ιδέες υποφέρουν από μύκητες στα νύχια των ποδιών και έχουν εγκαταλείψει τη θεραπεία του.

Δεν είναι ντροπή να έχουμε μύκητες στα νύχια. Οποιοσδήποτε μπορεί να επηρεαστεί. Δυστυχώς, μόλις το έχετε σε ένα νύχι, υπάρχει πιθανότητα να εξαπλωθεί σε όλα τα άλλα. Εκατοντάδες βετεράνοι του Βιετνάμ, άνθρωποι που έπρεπε να φορούν βαριές μπότες μάχης για μέρες ατελείωτες, εκθέτοντας τα πόδια τους στη ζέστη, την υγρασία και τον ιδρώτα, παλεύουν με τα ανθυγιεινά νύχια των ποδιών τους από τότε.

Αθλητές, στρατιωτικό προσωπικό, γυμναστές και χορευτές μπαλέτου είναι μόνο μερικά από τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για αυτή την επίμονη πάθηση. Επίσης, τα άτομα που έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί διατρέχουν κίνδυνο. Ο μύκητας των νυχιών εξαπλώνεται, από το πόδι στο πόδι, από νύχι σε νύχι και από άτομο σε άτομο. Αυτό σημαίνει ότι τα αποδυτήρια, οι χώροι της πισίνας, ακόμη και οι αίθουσες μοτέλ αποτελούν απειλή.

Μόλις ανακαλύψετε κιτρινισμένα ή αποχρωματισμένα νύχια, πύκνωση των νυχιών και τη μυρωδιά και τη μάστιγα που μπορεί να τα συνοδεύουν, μην κρύβεστε. Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες. Αλλά πρόσεχε. Ορισμένα συνταγογραφούμενα προϊόντα ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία από ό,τι είχε σκεφτεί ποτέ να προκαλέσει ο μύκητας. Ερευνήστε αυτήν την κατάσταση. Το Διαδίκτυο έχει εξαντλητικές ποσότητες πληροφοριών. Πάνω από όλα… μην τα παρατάς. Υπάρχει ελπίδα και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να βρεθείτε να φοράτε σανδάλια ή ακόμα και να τρέχετε ξυπόλητοι σε μια ηλιόλουστη παραλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.