Εθνικό Μουσείο στο Μαλέ – Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά των Μαλδίβων

Το Εθνικό Μουσείο στο Μαλέ είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφτείτε στις Μαλδίβες, καθώς παρουσιάζει τον πλούσιο πολιτισμό και την κληρονομιά του έθνους. Το μουσείο περιέχει πολλά κειμήλια και αντικείμενα που χρονολογούνται από την εποχή της μοναρχίας των Μαλδίβων και την προϊστορική ισλαμική περίοδο. Ο χώρος άνοιξε στο κοινό την Εθνική Ημέρα του έθνους το 1952 με σκοπό να διατηρήσει την πλούσια κληρονομιά και την ιστορία των Μαλδίβων και να προκαλέσει μια αίσθηση πατριωτισμού στους ντόπιους.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο του Μαλέ και η τοποθεσία του έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Το μουσείο βρίσκεται στο πάρκο Sultan, το οποίο αποτελεί μέρος του συγκροτήματος στο οποίο βρισκόταν κάποτε το Βασιλικό Παλάτι των Μαλδίβων πριν από εκατοντάδες χρόνια. Το ανάκτορο, που κατεδαφίστηκε, χρονολογείται από την αρχαία περίοδο του 17ου αιώνα. Το εσωτερικό του μουσείου σώζεται από την εποχή του σουλτανάτου των Μαλδίβων και φέρει στους τοίχους του χειρόγραφα κείμενα από το Ισλαμικό Κοράνι.

Η γκάμα των αντικειμένων που εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο στο Μαλέ είναι εκτεταμένη, αποτελούμενη από αντικείμενα όπως λείψανα από την προϊσλαμική εποχή του έθνους, βασιλικά έπιπλα, θρόνους, νομίσματα, στολίδια, όπλα και πανοπλίες. Τα εκθέματα υφασμάτων αποτελούνται από αντικείμενα όπως ζώνες, φανταχτερές παντόφλες, τελετουργικές τουαλέτες και πολύχρωμα τουρμπάν που φορούσε η μοναρχία των Μαλδίβων. Τα κυριότερα σημεία από τη συλλογή του μουσείου περιλαμβάνουν ένα κοραλλιογενές κεφάλι του Βούδα του 11ου αιώνα και ένα 16ο αιώνα feyli kohlu ένδυμα που φορούσε ένας διάσημος σουλτάνος, το οποίο δείχνει τις περίπλοκες δεξιότητες υφαντικής εκείνης της περιόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.