Είστε η δική σας οικονομία

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε διδαχθεί να πιστεύουμε ότι η οικονομία είναι κάτι που μόνο οι ειδικοί μπορούν να «διορθώσουν». Γίνετε μάρτυρες μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού των ΗΠΑ να περιφέρονται σε ένα φανκ, να νιώθουν φόβο, να αισθάνονται κατάθλιψη, να αναρωτιούνται πώς και πότε θα μας σώσουν ο πρόεδρος και ο επικεφαλής του ταμείου.

Και εγώ πίστευα ότι δεν είχα κανέναν έλεγχο στην οικονομία.

Τότε κατάλαβα ότι είμαι η δική μου οικονομία. Ότι η οικονομία δεν είναι εκεί έξω, είναι μέσα μου. Είναι το πώς νιώθω για τον εαυτό μου και το μεγαλείο που έχω να προσφέρω.

Για να φτιάξετε τη δική σας οικονομία, πρέπει να ψάξετε μέσα σας για το μεγαλείο που βάλατε στον πλανήτη να μοιραστείτε, τη γνώση που επιθυμούν οι άλλοι. Μόλις μπορέσετε να ανακαλύψετε και να απελευθερώσετε αυτό το μεγαλείο, θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε τη δική σας οικονομία.

Παρομοιάζω το να βρεις τη δική σου οικονομία με το ταξίδι που κάνει η Ντόροθι στο “The Wizard of Oz”. Η Ντόροθι ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της «ιστορίας» της ψάχνοντας έξω από τον εαυτό της για τρόπους να γυρίσει σπίτι. Πιστεύει ότι είναι ανίσχυρη, ότι μόνο άλλοι έχουν τη δύναμη να την επιστρέψουν στο Κάνσας. Ξοδεύει πολύ χρόνο κάνοντας παρέα με άλλους που επίσης αισθάνονται αδύναμοι. Στη συνέχεια, προς το τέλος της ταινίας, όταν η Dorothy πιστεύει ότι έχασε τον τελευταίο δρόμο για το σπίτι, ζητά από την Glinda, την καλή μάγισσα του Βορρά, να τη βοηθήσει. Ο/Η Glinda λέει:

“Δεν χρειάζεται πλέον να σε βοηθούν. Πάντα είχες τη δύναμη να επιστρέψεις στο Κάνσας.”

“Εχω?” λέει η Ντόροθι.

«Τότε γιατί δεν της το είπες πριν;» απαιτεί το σκιάχτρο.

“Επειδή δεν θα με πίστευε. Έπρεπε να το μάθει μόνη της.”

Το ίδιο συμβαίνει και με την οικονομία. Πρέπει να μάθετε μόνοι σας ότι είχατε πάντα τη δύναμη να κάνετε τη δική σας οικονομία. Πρέπει να βρείτε τις εσωτερικές ρουμπινί επαγγελματικές σας παντόφλες και να τις κάνετε κλικ μαζί τρεις φορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.