Είναι τα διαμερίσματά σας πολύ επίπεδα;

Σε όλα στη ζωή υπάρχει το αντίθετο. υπάρχει γιν και γιανγκ, νύχτα και μέρα, οι χτένες έχουν βούρτσες. Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται τα φλατ σκέφτονται μια χαρούμενη εναλλακτική για τα τακούνια. Τα διαμερίσματα θεωρούνται ως ένα ασφαλές καταφύγιο για τα πόδια σας ή έτσι νομίζουν οι περισσότεροι.

Υπάρχουν διαμερίσματα που μπορούν να θεωρηθούν υπερβολικά επίπεδα και προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό. Δεν παρέχουν επαρκή στήριξη της καμάρας, απορρόφηση κραδασμών ή απορρόφηση κραδασμών, κάτι που χρειάζονται όλα τα πόδια, ειδικά εκείνα με πλατυποδία. Χωρίς αυτή την υποστήριξη, μπορεί να πάθετε φλεγμονή, τενοντίτιδα, πόνο στη φτέρνα, καταπονήσεις. Τα μπαλαράκια ή τα πτυσσόμενα διαμερίσματα είναι πολύ συνηθισμένα σε έλλειψη στήριξης.

Η υπερβολική αντιστάθμιση με πολύ μαξιλάρι, όπως ορισμένα παπούτσια για τρέξιμο για παράδειγμα, μπορεί να είναι εξίσου κακή. Όταν υπάρχει πολύ μαξιλάρι, ο εγκέφαλός σας δεν λαμβάνει την άμεση ανάδραση από το πόδι σας επειδή η αίσθηση του εδάφους απορρίπτεται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς από στρες, ειδικά στη φτέρνα.

Οι σαγιονάρες είναι επίσης στη λίστα προσοχής. Τα περισσότερα είναι πολύ επίπεδα, πολύ λεπτά και πολύ ανοιχτά. Αυτό εκθέτει το πόδι στο περιβάλλον και δεν παρέχει υποστήριξη της καμάρας ή αντικραδασμική προστασία.

Το στρινγκ που κάθεται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας είναι επίσης επικίνδυνο, αναγκάζει τους μύες των ποδιών σας να πιάσουν υπερβολικά. Επιπλέον, όταν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας κρέμεται από τη σαγιονάρα, αυξάνετε τον κίνδυνο για κατάγματα. Ο κίνδυνος να δημιουργηθούν θραύσματα ή άλλοι τραυματισμοί στα πόδια είναι υψηλότερος όταν τα πόδια είναι εκτεθειμένα. Τα άτομα με διαβήτη δεν πρέπει να φορούν σαγιονάρες, γιατί απλά κοψίματα και γρατζουνιές μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές.

Η λύση είναι εδώ.

Για τις σαγιονάρες μπορείτε να δοκιμάσετε τοποθετημένες σαγιονάρες για στήριξη της καμάρας και το ύψος της σόλας προστατεύει καλύτερα το πόδι σας από εξωτερικά υπολείμματα

Αν σας αρέσει η εμφάνιση των διαμερισμάτων μπαλέτου, τα ένθετα χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του ήπιου πόνου στα πόδια. Τα μαξιλαράκια φτέρνας μπορούν να προσφέρουν επιπλέον απορρόφηση κραδασμών για τα αχνά τακούνια. Και τα προσαρμοσμένα ορθωτικά μπορούν να ανακουφίσουν μια ολόκληρη σειρά από πόνους και προβλήματα στα πόδια. Οι ποδολόγοι συνταγογραφούν αυτά τα ένθετα για να παρέχουν στήριξη της καμάρας και να μειώνουν την πίεση στις ευαίσθητες περιοχές. Ένα ταξίδι στον ποδίατρό σας θα ήταν χρήσιμο για να μάθετε τα σημεία πίεσης στο πόδι σας ή πού τοποθετείτε το μεγαλύτερο μέρος του βάρους σας. Εάν θέλετε να αποφύγετε τον γιατρό, τότε είναι πιθανά διαθέσιμα τα μαξιλαράκια ποδιών του Dr. Scholl. Εάν ο πόνος είναι σταθερός ανεξάρτητα από το ένθεμα, ένα ταξίδι στον ποδίατρο μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία σας. Μπορεί να υπάρχει κάτι πιο βαθύ από τη στήριξη της πλάτης καμάρας.

Οι πιο συχνές αιτίες πόνου στα πόδια – Προσοχή κυρίες

Πελματιαία απονευρωσίτιδα – μια φλεγμονή της παχιάς ζώνης ιστού που εκτείνεται μεταξύ της φτέρνας και της καμάρας του ποδιού

Η πελματιαία απονευρωσίτιδα (PF) είναι η πιο κοινή αιτία πόνου στα πόδια. Είναι τόσο συνηθισμένο, στην πραγματικότητα, που σχεδόν ο καθένας θα αντιμετωπίσει μια περίπτωση PF στη διάρκεια της ζωής του. Ορισμένες αγχωτικές ασκήσεις ή συνεχής ορθοστασία, υπερβολική προπόνηση, σφιγμένοι μύες της γάμπας, πλατυποδία, ψηλές καμάρες, αύξηση βάρους ή εργασίες που απαιτούν μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα φλεγμονής. Είναι πιο συνηθισμένο σε μεσήλικες άνδρες ή γυναίκες, αλλά ο καθένας μπορεί να πάθει πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι μια πολύ εύκολη ταλαιπωρία εάν δεν έχετε τη συνείδηση ​​της πίεσης που ασκείτε στα πόδια σας.

Ο πόνος μπορεί να παρουσιαστεί ως οξύς, θαμπός, πόνος ή κάψιμο. Κλασικά συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε:

– Σημαντικός πόνος ή δυσκαμψία στη φτέρνα το πρωί που υποχωρεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

– Πόνος που υποχωρεί όταν ασκείστε (καθώς οι μύες και οι σύνδεσμοι ζεσταίνονται και τεντώνονται) αλλά επιστρέφει όταν τελειώσετε την προπόνηση.

– Αυξημένος πόνος όταν ανεβαίνετε σκάλες ή στέκεστε στις μύτες των ποδιών σας.

– Πόνος μετά από καθιστή ή όρθια στάση για παρατεταμένη περίοδο.

Οι καλύτεροι τρόποι για την ανακούφιση ή την αποφυγή της PF είναι οι διατάσεις:

Διατάσεις 30 δευτερολέπτων, πέντε φορές την ημέρα.” Οι διατάσεις των ποδιών μπορεί να βοηθήσουν, αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό να τεντώσετε τη γάμπα σας

Πάντα να τεντώνετε τα πόδια, τις γάμπες και τον Αχιλλέα σας μετά από μια προπόνηση (ή μια κουραστική μέρα στα πόδια σας).

Ενημερωθείτε για τις καταπονήσεις που βάζετε στα πόδια σας.

– Όταν πηγαίνετε για απόσταση, περπατήστε ή τρέξτε σε μαλακές επιφάνειες.

– Εναλλακτικές δραστηριότητες για την πρόληψη της υπερέντασης της πελματιαίας απονεύρωσης.

– Πάγος με την πρώτη ένδειξη πόνου.

– Πάρτε μέρες ξεκούρασης!

– Να φοράτε πάντα υποστηρικτικά παπούτσια (ή ένθετα που δεν καλύπτονται από τον πάγκο στα μη υποστηρικτικά παπούτσια σας), είτε γυμνάζεστε είτε όχι.

– Αποφύγετε μεγάλες περιόδους ξυπόλητου περπατήματος ή ορθοστασίας. Ακόμη και στο σπίτι, δοκιμάστε παντόφλες ή άνετα παπούτσια.

– Εάν έχετε πρόσφατα πάρει βάρος, μείνατε έγκυος ή ξεκινήσατε μια νέα ρουτίνα γυμναστικής, φροντίστε να στηρίξετε τα πόδια σας. Ξαφνικές αλλαγές όπως αυτές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πελματιαίας απονευρωσίτιδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.