Δημιουργία αναμνήσεων – Διαχρονικά δώρα στον θησαυρό

“Η μνήμη είναι ένα παιδί που περπατά κατά μήκος μιας ακτής. Ποτέ δεν μπορείς να πεις τι μικρό βότσαλο θα μαζέψει και θα αποθηκεύσει ανάμεσα στα πολύτιμα πράγματά του.” ~Πιρς Χάρις

Ένα ποιοτικό χειροποίητο οικογενειακό κειμήλιο μπορεί να περάσει από τη μια γενιά στην άλλη, μοιράζοντας έτσι την ομορφιά μιας οικογένειας διαχρονικά αθάνατης. Η αξία ενός κειμήλιου πηγάζει από τον τρόπο που το αγαπούν και τους ανθρώπους που το αγαπούν. Τα οικογενειακά κειμήλια δίνονται συνήθως σε ανάμνηση ενός ειδικού γεγονότος ή ιεροτελεστίας στη ζωή κάποιου. Ένα καθαρό χρυσό ρολόι τσέπης αντίκα που δόθηκε σε έναν γιο την ημέρα της αποφοίτησής του, ένα ζευγάρι ροζ παντόφλες μπαλέτου που δόθηκαν σε μια νεαρή επίδοξη μπαλαρίνα από τη μητέρα της ή ένα αγαπημένο κουκλίστικο χέρι που έραψε μια γιαγιά για τη νεογέννητη εγγονή της. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολύτιμα κειμήλια που οι περισσότεροι από εμάς κρατάμε κρυμμένα για φύλαξη.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι στην «Ψηφιακή Εποχή» μας με γρήγορους ρυθμούς, η τέχνη της προσφοράς δώρων συχνά περιορίζεται σε μεταδόσεις στον κυβερνοχώρο που υπάρχουν μόνο στο διαδίκτυο. Πολλοί άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα δώρα υπέρ των ηλεκτρονικών επικοινωνιών που έχουν λιγότερο βάρος και νόημα, επειδή πιστεύουν ότι απλά δεν έχουν αρκετό χρόνο για να ανακαλύψουν το τέλειο δώρο. Ωστόσο, το να δώσεις ένα δώρο που θα το εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια είναι πιο εύκολο από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι!

Όταν ο χρόνος είναι ώριμος- Μπορεί να είναι τρομακτικό ακόμη και να σκεφτείς να επιλέξεις ένα τέλειο οικογενειακό κειμήλιο, το οποίο όχι μόνο θα αγαπηθεί αλλά και θα είναι αρκετά στιβαρό για να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία απλά επιλέγοντας μια κατάλληλη περίσταση, όπως η γέννηση του πρώτου παιδιού ενός ζευγαριού ή μια επέτειος γάμου. Όταν δίνετε το πραγματικό δώρο, κάντε το με λίγη όρεξη. Αναφέρετε ότι το δώρο προορίζεται να γίνει οικογενειακό κειμήλιο και προτείνετε να μεταβιβαστεί από μέλος της οικογένειας σε μέλος της οικογένειας. Οδηγώντας στο σπίτι το μήνυμα της ιδιαίτερης μοναδικότητας και της αξίας του, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι πράγματι θα είναι πολυπόθητο για πολλά χρόνια ακόμα.

Ποιοτική χειροτεχνία – Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην προέλευση του ίδιου του κειμήλιου. Σίγουρα δεν θέλετε κάτι που εκτοξεύεται από το εργοστάσιο ή που πιθανότατα περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες που έχουν τη δυνατότητα να υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα πλαστικά και άλλα συνθετικά υλικά έχουν τη δυνατότητα να εκτονώνουν τις τοξίνες με την ηλικία. Ευτυχώς, μια αργή αλλά ισχυρή «χειροποίητη επανάσταση» έχει σιγά-σιγά καταιγίσει το Διαδίκτυο. Σήμερα, η αγορά ενός χειροποίητου και σχεδιασμένου κειμήλιου, φτιαγμένου με υλικά υψηλής ποιότητας, είναι τόσο εύκολη όσο η σερφάρισμα στο Διαδίκτυο!

Τα υλικά έχουν σημασία – Πρέπει επίσης να ερευνήσετε προσεκτικά όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο κειμήλιο για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα εμφανίζει σημάδια φθοράς με τα χρόνια, καθώς περνάει με αγάπη από χέρι σε χέρι. Μερικά από τα πιο δημοφιλή υλικά που πρέπει να εξετάσετε για το κειμήλιο σας μπορεί να περιλαμβάνουν χρυσό, μπρούτζο ή ασήμι, καθώς και υφάσματα όπως το καθαρό βαμβάκι. Το αντικείμενο πραγματικά δεν μπορεί να γίνει ένα πραγματικό οικογενειακό κειμήλιο εάν τα χρώματα αρχίσουν να ξεθωριάζουν από νωρίς ή εάν τα υλικά αρχίσουν να χαλάνε. Κατά την αγορά, επιλέξτε έναν αξιόπιστο τεχνίτη του οποίου η ακεραιότητα σε κάθε λεπτομέρεια είναι ορατή στη δουλειά του. Θυμηθείτε ότι ένα αγαπημένο κειμήλιο μεγαλώνει με μια οικογένεια, ακριβώς όπως μια υπέροχη άνθιση σε έναν ανθισμένο κήπο.

Η επιλογή είναι δική σας – Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, όταν δίνετε ένα κειμήλιο, η επιλογή είναι τελικά δική σας. Το κειμήλιο θα πρέπει επίσης να έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς τουλάχιστον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ίσως θα μπορούσε να διαμορφωθεί στην αγαπημένη σας απόχρωση του μπλε ή φτιαγμένο με χαλκό, που έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς. Ο ουρανός δεν έχει όριο όταν πρόκειται για την επιλογή ενός κειμήλιου, ωστόσο οι τελευταίες τάσεις το δείχνουν αυτό χειροποίητα κοσμήματα και οι custom made κούκλες είναι μερικές από τις κορυφαίες επιλογές. Για μια πρόσθετη ιδιαίτερη πινελιά, εξατομικεύστε το κειμήλιο μέσω χαρακτικής ή, για υφασμάτινα είδη, κεντήματος.

Το πιο εκπληκτικό με τα κειμήλια είναι ότι φέρνουν όλη την αγάπη που έχετε στην καρδιά σας σε μια απτή πραγματικότητα. Κάθε φορά που ο παραλήπτης κρατά το κειμήλιο στην παλάμη του χεριού του, θα σας θυμούνται. Για άλλη μια φορά, η ιστορία της ζωής σας θα μοιραστεί μέσω του κειμήλιου στις νεότερες γενιές που έρχονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.