Βαμβακερά χαλιά – Γιατί να τα προτιμάτε από άλλα υλικά;

Όταν έχεις βαρεθεί να φοράς ζεστές κάλτσες και παντόφλες στο σπίτι όλη μέρα για να σε κρατήσουν ζεστή, αρχίζεις να σκέφτεσαι να βάλεις χαλιά. Υπάρχει αμέτρητος αριθμός διαφορετικών υλικών από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε, μερικά έχουν συνθετικές ίνες μερικά είναι φυσικά. Τα βαμβακερά χαλιά είναι τόσο φυσικά όσο γίνεται. Τα περισσότερα βαμβακερά χαλιά που πωλούνται στα καταστήματα και στο διαδίκτυο κατασκευάζονται στην Ινδία ή την Κίνα. Είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον και συνήθως βάφονται με οργανικές βαφές και δεν χρησιμοποιούνται χημικά στη διαδικασία παρασκευής τους. Να γιατί πρέπει να τα προτιμήσετε:

  1. Το βαμβάκι είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον και απόλυτα φυσικό υλικό. Η χρήση βαμβακερών χαλιών είναι ένα ακόμη βήμα προς την προστασία του πλανήτη μας.
  2. Αυτά τα χαλιά είναι καλά για άτομα που έχουν αλλεργίες στο μαλλί ή στα συνθετικά χαλιά. Επίσης, το βαμβάκι δεν προκαλεί αλλεργίες σε διαφορετικές χημικές ουσίες όπως κάνουν κάποια άλλα υλικά.
  3. Είναι ωραίο να περπατάς πάνω του ξυπόλητος ή να κάθεσαι γύρω από το τζάκι μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα. Μερικές φορές το βαμβάκι αναμιγνύεται με μαλλί για να γίνει το χαλί πιο απαλό και τα πόδια σας να νιώθετε πιο όμορφα.
  4. Τα βαμβακερά χαλιά καθαρίζονται πολύ εύκολα. Μπορείτε απλώς να το βάλετε στο πλυντήριό σας μαζί με άλλα ρούχα και να το στεγνώσετε σε χαμηλή θερμοκρασία για να αποφύγετε τη συρρίκνωση. Εάν υπάρχει ετικέτα στο χαλί, καθαρίστε το σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα.
  5. Αυτά τα χαλιά έρχονται σε πολλά διαφορετικά στυλ και τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ πολύχρωμα. Φαίνονται ιδιαίτερα καλά στα παιδικά δωμάτια.
  6. Τα χαλιά που είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι είναι ένα από τα πιο οικονομικά χαλιά. Μπορείτε ακόμη και να τα φτιάξετε μόνοι σας από παλιά μπλουζάκια ή φούτερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.