Από πού προήλθαν τα επιτραπέζια σορτς;

Η αρχή του σερφ:

Στη δεκαετία του 1960 το σερφ έγινε μαζικό σε όλο τον κόσμο όχι μόνο ως ανταγωνιστικό άθλημα αλλά και ως ένα δροσερό funky χόμπι. Όλο το στυλ του beach look και του σέρφερ γκόμενος κατέστρεψε τον κόσμο και ξαφνικά όχι μόνο οι σέρφερ φορούσαν σορτς και σαγιονάρες, αλλά και άνθρωποι που ήθελαν να δείχνουν σαν να είχαν μόλις έρθει από την παραλία.

Από σορτς σε παντελόνι:

Το αυθεντικό κοντό στυλ σανίδας προέρχεται από την παλιομοδίτικη μορφή των κολυμβητών. Παρόμοια με αυτό που είναι σήμερα, ήταν μακριά, αλλά είχαν κορδόνια στο μπροστινό μέρος, χοντρές ραφές και κουμπιά που ήταν άβολα τοποθετημένα όταν κωπηλατούσαν στη σανίδα του σερφ. Δεν στέγνωσαν γρήγορα από το νερό, πράγμα που σήμαινε ότι ενώ έκαναν σερφ ήταν δύσκολο να φορεθούν, ανέβαιναν και έτριβαν τα πάνω πόδια. Δεν ήταν ούτε άνετα ούτε πρακτικά.

Εξέλιξη του πρώτου board short:

Μόνο μέχρι το 1970 2 Αυστραλοί σέρφερ Alan Green και John Law σχεδίασαν ένα σορτς σανίδας που θα άλλαζε για πάντα τη μόδα των σέρφερ. Σχεδίασαν ένα σορτς που φτιάχτηκε σκόπιμα για σέρφινγκ, τα πάντα σχετικά με αυτό, από το υλικό που χρησιμοποιήθηκε, τη ζώνη στη μέση, το μήκος, το σημείο που τοποθετούνταν τα κουμπιά, εάν θα χρησιμοποιηθεί φόδρα και ούτω καθεξής. Σχεδίασαν ένα σορτς ειδικά για τους σέρφερ για τη σανίδα τους, εξ ου και το όνομα «σανίδα σορτς». Η εταιρεία τους ονομάζεται Quicksilver. Όποιος σέρφερ τα φορούσε έλεγε ότι ήταν το πιο άνετο σορτς για σερφ που είχε φορέσει ποτέ, και έτσι από στόμα σε στόμα το στυλ και η επωνυμία μεγάλωσαν και έγιναν το φαινόμενο που είναι σήμερα.

Από εδώ, πολλές εταιρείες και επωνυμίες κατασκευάζουν παντελόνια, αλλά όλες χρησιμοποιούν το στυλ Green και Law, όπως οι Billabong, Puma, Timberland, O’Neill και εκατοντάδες ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.