Έχω μόλυνση από μύκητα νυχιών – Μπορείτε να προτείνετε μερικές αποτελεσματικές θεραπείες;

Οι περισσότερες θεραπείες και θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών προσφέρονται ως μη συνταγογραφούμενα προϊόντα ή φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό. Μπορεί ακόμη και να έχετε μερικά από αυτά τα προϊόντα στο σπίτι σας. Η μυκητιασική λοίμωξη είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν μοιράζονται τις συμβουλές και τα μυστικά τους για να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από την πάθηση. Αν και η μόλυνση μπορεί να παρατηρηθεί στα νύχια των δακτύλων σας, εμφανίζεται συνήθως στα νύχια των ποδιών. Η λοίμωξη είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και αν δεν απαλλαγείτε από αυτήν οριστικά, μπορεί να επανεμφανιστεί μετά από ένα μικρό διάστημα.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία για αυτή τη μόλυνση. Θα πρέπει να διατηρείτε τα άκρα σας καθαρά και στεγνά. Βεβαιωθείτε ότι αερίζονται σωστά. Τα παπούτσια που είναι αεροστεγή δεν επιτρέπουν καθόλου αερισμό. Αυτό θα κάνει τα πόδια να ιδρώσουν και να γίνουν υγρά και ζεστά. Το ζεστό, υγρό μέρος είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών. Ξεκινήστε τη θεραπεία σας φορώντας άνετα παπούτσια που δίνουν χώρο για αερισμό. Φορέστε βαμβακερές κάλτσες και αλλάξτε τις όποτε βραχούν. Μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάλτσες που απορροφούν την υγρασία.

Υπάρχει μια σειρά από θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή που προσφέρονται ως κρέμες ή υγρά. Πάρτε ένα προϊόν που είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικό ενάντια σε αυτήν την πάθηση. Μπορείτε να αναζητήσετε το σωστό προϊόν διαβάζοντας μερικές κριτικές προϊόντων. Εάν η προσφορά είναι τόσο αποτελεσματική, πρέπει σίγουρα να έχει βοηθήσει άλλους ανθρώπους που μοιράζονται την εμπειρία τους γράφοντας τις κριτικές του προϊόντος.

Άλλες επιθετικές μορφές θεραπειών περιλαμβάνουν φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό. Τα φάρμακα είναι γνωστό ότι έχουν μια σειρά από παρενέργειες όπως ναυτία, πονοκεφάλους, ηπατική βλάβη κ.λπ. Επιπλέον, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι αρκετά δαπανηρά και θα ξοδέψετε περισσότερα από 500 $ για αυτήν τη θεραπεία.

Οι οικιακές θεραπείες για τη μόλυνση περιλαμβάνουν το μούλιασμα των ποδιών σε ξύδι. Μπορείτε επίσης να ταμπονάρετε με ξύδι απευθείας στα νύχια των ποδιών για τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα και να το αφήσετε να στεγνώσει. Το τρίψιμο της οδοντόκρεμας στο κρεβάτι των νυχιών είναι μια άλλη σπιτική θεραπεία που λειτουργεί. Το μούλιασμα των ποδιών σε διάλυμα που αποτελείται από νερό και θαλασσινό αλάτι είναι επίσης γνωστό ότι θεραπεύει τη μόλυνση.

Η πλήρης θεραπεία αυτής της πάθησης μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες. Είναι σημαντικό να καταστρέψετε εντελώς τους μύκητες στα νύχια των ποδιών ή των χεριών σας. Με αυτόν τον τρόπο, το νύχι σας θα απαλλαγεί εντελώς από τη μόλυνση και δεν θα το ξαναμάρτυρα. Ωστόσο, εάν αρχίσετε να φοράτε ξανά στενά παπούτσια, το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα θα εμφανιστεί ξανά.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η πρόληψη είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών. Η μυκητιασική λοίμωξη είναι ένα πρόβλημα που επανέρχεται αρκετά εύκολα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα χέρια και τα πόδια σας όσο πιο καθαρά γίνεται. Μην περπατάτε ξυπόλητοι σε μέρη όπου υπάρχει πολλή υγρασία όπως η πισίνα, το σπα ή το ντους του γυμναστηρίου σας. Θα πρέπει να φορέσετε μερικές προστατευτικές παντόφλες που θα εμποδίσουν τον μύκητα να μολύνει τα νύχια σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.